burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme90 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40-45

Kiflice sa sirom i šunkom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
90 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40-45

Sastojci

1 kg brašna

1/2 l mleka

1 C suvi kvasac

2 šoljice za kafu ulja

5 jaja

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

100-150 g sira

100 g šunke

začini po ukusu - peršun, bosiljak

kockica margarina oko 50 g

Kiflice sa sirom i šunkom

Koraci pripreme

Od 1/2 l mleka odvojiti u jednu šoljicu i tu rastopiti kvasac, šećer pa ostaviti da malo nadođe.

U neki malo veći sud sipati brašno, pa dodati so, ulje, 2 jaja, nadošao kvasac i sa ostatkom mleka zamesiti glatko testo.

Pokriti i ostaviti da nadođe, premesivši ga dva puta na po 15 minuta. Dok testo nadolazi pripremiti fil.

Umutiti dva jaja sa sirom, dodati sitno iseckanu šunku i začine.

Nadošlo testo podelite na četiri-pet loptica, svaku razvući u krug i iseći na osam trouglova, na svaki trougao dodati po malo fila i umotati.

Kiflice poređati u pleh prethodno obložen pek papirom, premazati ih malo prvo otopljenim margarinom, pa zatim umućenim jajetom.

Po želji možete dodati susam odozgo desetak minuta pre nego kiflice izvadite iz rerne.

Kiflice stavite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C, pa kada stavite kiflice smanjite na 180 C.

Pecite 15-20 minuta, zavisi od svake rerne, najbolje izvaditi kada požute.

Naši proizvodi

Kiflice sa sirom i šunkom

Koraci pripreme

Od 1/2 l mleka odvojiti u jednu šoljicu i tu rastopiti kvasac, šećer pa ostaviti da malo nadođe.

U neki malo veći sud sipati brašno, pa dodati so, ulje, 2 jaja, nadošao kvasac i sa ostatkom mleka zamesiti glatko testo.

Pokriti i ostaviti da nadođe, premesivši ga dva puta na po 15 minuta. Dok testo nadolazi pripremiti fil.

Umutiti dva jaja sa sirom, dodati sitno iseckanu šunku i začine.

Nadošlo testo podelite na četiri-pet loptica, svaku razvući u krug i iseći na osam trouglova, na svaki trougao dodati po malo fila i umotati.

Kiflice poređati u pleh prethodno obložen pek papirom, premazati ih malo prvo otopljenim margarinom, pa zatim umućenim jajetom.

Po želji možete dodati susam odozgo desetak minuta pre nego kiflice izvadite iz rerne.

Kiflice stavite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C, pa kada stavite kiflice smanjite na 180 C.

Pecite 15-20 minuta, zavisi od svake rerne, najbolje izvaditi kada požute.

Autor

Mirjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept