0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
1 kg brašna (tip 400 ili 500)
3 jaja
1/2 kocke kvasca
1 kašika šećera
1 kašika soli
250 ml suncekretovog ulja
500 ml mleka
margarin
1/2 kocke kvasca otopiti u 500 ml mlakog mleka.
Kada se kvasac otopi u smesu dodati 2 žumanca i 1 celo jaje, po kašiku šećera i soli i 250 ml ulja.
Sve se izmeša i doda se 1 kg brašna (tip 400 ili 500).
Sačeka se da testo naraste, nakon čega se premesi i odvoji na 8 jufkica.
Zatim se filuje po želji, kada se filovanje završi oblikujemo kiflice i premažemo ih sa žumancetom i na vrh kiflice stavimo malo margarina kako bi prilikom pečenja dobilo što lepši izgled i ukus.
Peći na 220 stepeni 15-20 minuta.
1/2 kocke kvasca otopiti u 500 ml mlakog mleka.
Kada se kvasac otopi u smesu dodati 2 žumanca i 1 celo jaje, po kašiku šećera i soli i 250 ml ulja.
Sve se izmeša i doda se 1 kg brašna (tip 400 ili 500).
Sačeka se da testo naraste, nakon čega se premesi i odvoji na 8 jufkica.
Zatim se filuje po želji, kada se filovanje završi oblikujemo kiflice i premažemo ih sa žumancetom i na vrh kiflice stavimo malo margarina kako bi prilikom pečenja dobilo što lepši izgled i ukus.
Peći na 220 stepeni 15-20 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.