burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Kiflice sa sirom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Testo:

200 g kisele pavlake

200 ml mlakog mleka

1 C prašak za pecivo

1 C suvi kvasac

200 ml ulja

1 jaje

2 žumanca

1 kašika šećera

1 kašika soli

800 g brašna T-400

Fil:

3 belanca

200 g sira

Premaz:

1 žumance

2 kašike mleka

Kiflice sa sirom

Koraci pripreme

U mlako mleko istresite kesicu C kvasca, dodajte kašiku šećera i ostavite na toplom da se kvasac aktivira.

U drugom sudu za mešenje pomešati kiselu pavlaku, jaje, 2 žumanca, dobro umutiti varjačom pa onda dodati nadošli kvasac, so, C prašak za pecivo.

Promešati i onda postepeno dodavati brašna. Mešati varjačom dokle god vam to ide lagano, onda odložiti varjaču i rukama umesiti fino, glatko i ne previše tvrdo testo.

Ostaviti sud na toplom, pokriti kesom ili prijanjajućom folijom i sačekati da se testo udupla, kroz nekih 20-tak minuta.

Za to vreme, umutiti belanca viljuškom, dodati sira, kajmaka po želji, soli ukoliko vam je sir nedovoljno slan.

Nadošlo testo izručiti na pobrašnjavenu podlogu, podeliti ga na 5 loptica, da bi ste dobili 40 malih kiflica.

Svaku lopticu razvaljati oklagijom, pa podeliti na osam trouglića. Staviti po kašičicu nadeva na širi deo trouglića, pa zarolati.

Odlagati kiflice na pleh obložen pek papirom.

Pre pečenja kiflice namazati žumancetom u koji ste dodali 2 kašike mleka.

Po želji posuti susamom, pa peći na 220°C 15-tak minuta (zavisno od rerne).

Naši proizvodi

Kiflice sa sirom

Koraci pripreme

U mlako mleko istresite kesicu C kvasca, dodajte kašiku šećera i ostavite na toplom da se kvasac aktivira.

U drugom sudu za mešenje pomešati kiselu pavlaku, jaje, 2 žumanca, dobro umutiti varjačom pa onda dodati nadošli kvasac, so, C prašak za pecivo.

Promešati i onda postepeno dodavati brašna. Mešati varjačom dokle god vam to ide lagano, onda odložiti varjaču i rukama umesiti fino, glatko i ne previše tvrdo testo.

Ostaviti sud na toplom, pokriti kesom ili prijanjajućom folijom i sačekati da se testo udupla, kroz nekih 20-tak minuta.

Za to vreme, umutiti belanca viljuškom, dodati sira, kajmaka po želji, soli ukoliko vam je sir nedovoljno slan.

Nadošlo testo izručiti na pobrašnjavenu podlogu, podeliti ga na 5 loptica, da bi ste dobili 40 malih kiflica.

Svaku lopticu razvaljati oklagijom, pa podeliti na osam trouglića. Staviti po kašičicu nadeva na širi deo trouglića, pa zarolati.

Odlagati kiflice na pleh obložen pek papirom.

Pre pečenja kiflice namazati žumancetom u koji ste dodali 2 kašike mleka.

Po želji posuti susamom, pa peći na 220°C 15-tak minuta (zavisno od rerne).

Autor

Dragana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept