0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
200 g kisele pavlake
200 ml mlakog mleka
1 C prašak za pecivo
1 C suvi kvasac
200 ml ulja
1 jaje
2 žumanca
1 kašika šećera
1 kašika soli
800 g brašna T-400
3 belanca
200 g sira
1 žumance
2 kašike mleka
U mlako mleko istresite kesicu C kvasca, dodajte kašiku šećera i ostavite na toplom da se kvasac aktivira.
U drugom sudu za mešenje pomešati kiselu pavlaku, jaje, 2 žumanca, dobro umutiti varjačom pa onda dodati nadošli kvasac, so, C prašak za pecivo.
Promešati i onda postepeno dodavati brašna. Mešati varjačom dokle god vam to ide lagano, onda odložiti varjaču i rukama umesiti fino, glatko i ne previše tvrdo testo.
Ostaviti sud na toplom, pokriti kesom ili prijanjajućom folijom i sačekati da se testo udupla, kroz nekih 20-tak minuta.
Za to vreme, umutiti belanca viljuškom, dodati sira, kajmaka po želji, soli ukoliko vam je sir nedovoljno slan.
Nadošlo testo izručiti na pobrašnjavenu podlogu, podeliti ga na 5 loptica, da bi ste dobili 40 malih kiflica.
Svaku lopticu razvaljati oklagijom, pa podeliti na osam trouglića. Staviti po kašičicu nadeva na širi deo trouglića, pa zarolati.
Odlagati kiflice na pleh obložen pek papirom.
Pre pečenja kiflice namazati žumancetom u koji ste dodali 2 kašike mleka.
Po želji posuti susamom, pa peći na 220°C 15-tak minuta (zavisno od rerne).
U mlako mleko istresite kesicu C kvasca, dodajte kašiku šećera i ostavite na toplom da se kvasac aktivira.
U drugom sudu za mešenje pomešati kiselu pavlaku, jaje, 2 žumanca, dobro umutiti varjačom pa onda dodati nadošli kvasac, so, C prašak za pecivo.
Promešati i onda postepeno dodavati brašna. Mešati varjačom dokle god vam to ide lagano, onda odložiti varjaču i rukama umesiti fino, glatko i ne previše tvrdo testo.
Ostaviti sud na toplom, pokriti kesom ili prijanjajućom folijom i sačekati da se testo udupla, kroz nekih 20-tak minuta.
Za to vreme, umutiti belanca viljuškom, dodati sira, kajmaka po želji, soli ukoliko vam je sir nedovoljno slan.
Nadošlo testo izručiti na pobrašnjavenu podlogu, podeliti ga na 5 loptica, da bi ste dobili 40 malih kiflica.
Svaku lopticu razvaljati oklagijom, pa podeliti na osam trouglića. Staviti po kašičicu nadeva na širi deo trouglića, pa zarolati.
Odlagati kiflice na pleh obložen pek papirom.
Pre pečenja kiflice namazati žumancetom u koji ste dodali 2 kašike mleka.
Po želji posuti susamom, pa peći na 220°C 15-tak minuta (zavisno od rerne).
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.