0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
20-30 kiflica
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20-30 kiflica
50 g C suvog kvasca
100 ml mleka
1 kašičica šećera
1/2 kg brašna (koristim oštro)
1/2 margarina
1 jaje
1 čašu od 200 ml pavlake
1 kašika ulja
malo soli
susam za posipanje
Kvasac staviti u mleko sa šećerom.
Kada se podigne, sipati u posudu u kojoj je brašno natrljano sa margarinom, jaje, pavlaka i so.
Umesiti glatko testo. Ostaviti da naraste.
Kad je dobilo duplu zapreminu, kidati kuglice veličine krupne šljive, razvući oklagijom i urolati u kiflicu (filovati sirom po želji).
Ređati u podmazan pleh, posuti susamom i peći na 180 stepeni oko pola sata, da porumene.
Kvasac staviti u mleko sa šećerom.
Kada se podigne, sipati u posudu u kojoj je brašno natrljano sa margarinom, jaje, pavlaka i so.
Umesiti glatko testo. Ostaviti da naraste.
Kad je dobilo duplu zapreminu, kidati kuglice veličine krupne šljive, razvući oklagijom i urolati u kiflicu (filovati sirom po želji).
Ređati u podmazan pleh, posuti susamom i peći na 180 stepeni oko pola sata, da porumene.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.