0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60 minuta
Lako se priprema
24
Vreme pripreme:
60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
24
300 ml mleka
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 dl jogurta
2 belanceta
4 kašike ulja
2 kašičice soli
oko 900 g brašna
100 g kajmaka
50 g sirnog namaza
100 g kulena
2 žumanceta
1 kašika mleka
100 g margarina
50 g susama
U vanglu staviti pola mere brašna, napraviti udubljenje u sredini, sipati C suvi kvasac, toplo mleko i šećer i ostaviti 5 minuta da nadođe.
Zatim dodati ulje, jogurt, belanca, so, sve vreme mešajući varjačom i polako dodavati ostatak brašna, dobro umesiti rukama dok se ne dobije glatka smesa.
Ostaviti na toplom da naraste, pa na pobrašnjanoj podlozi razvući krug debljine pola cm, iseći na 4 jednaka dela, pa svaki deo još na 6 komada.
Pomešati sirni namaz i kajmak, staviti na svaku kiflu po kašičicu fila i parče kulena, pa uviti i slagati u podmazan pleh.
Žumance i mleko izmešati, premazati svaku kiflicu, posuti susamom i na svaku staviti komadić margarina.
Peći na 200 stepeni oko 20-25 minuta.
U vanglu staviti pola mere brašna, napraviti udubljenje u sredini, sipati C suvi kvasac, toplo mleko i šećer i ostaviti 5 minuta da nadođe.
Zatim dodati ulje, jogurt, belanca, so, sve vreme mešajući varjačom i polako dodavati ostatak brašna, dobro umesiti rukama dok se ne dobije glatka smesa.
Ostaviti na toplom da naraste, pa na pobrašnjanoj podlozi razvući krug debljine pola cm, iseći na 4 jednaka dela, pa svaki deo još na 6 komada.
Pomešati sirni namaz i kajmak, staviti na svaku kiflu po kašičicu fila i parče kulena, pa uviti i slagati u podmazan pleh.
Žumance i mleko izmešati, premazati svaku kiflicu, posuti susamom i na svaku staviti komadić margarina.
Peći na 200 stepeni oko 20-25 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.