burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija24

Kiflice sa kajmakom i kulenom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24

Sastojci

300 ml mleka

1 kesica C suvog kvasca

1 kašičica šećera

1 dl jogurta

2 belanceta

4 kašike ulja

2 kašičice soli

oko 900 g brašna

Fil:

100 g kajmaka

50 g sirnog namaza

100 g kulena

Dodatno:

2 žumanceta

1 kašika mleka

100 g margarina

50 g susama

Kiflice sa kajmakom i kulenom

Koraci pripreme

U vanglu staviti pola mere brašna, napraviti udubljenje u sredini, sipati C suvi kvasac, toplo mleko i šećer i ostaviti 5 minuta da nadođe.

Zatim dodati ulje, jogurt, belanca, so, sve vreme mešajući varjačom i polako dodavati ostatak brašna, dobro umesiti rukama dok se ne dobije glatka smesa.

Ostaviti na toplom da naraste, pa na pobrašnjanoj podlozi razvući krug debljine pola cm, iseći na 4 jednaka dela, pa svaki deo još na 6 komada.

Pomešati sirni namaz i kajmak, staviti na svaku kiflu po kašičicu fila i parče kulena, pa uviti i slagati u podmazan pleh.

Žumance i mleko izmešati, premazati svaku kiflicu, posuti susamom i na svaku staviti komadić margarina.

Peći na 200 stepeni oko 20-25 minuta.

Naši proizvodi

Kiflice sa kajmakom i kulenom

Koraci pripreme

U vanglu staviti pola mere brašna, napraviti udubljenje u sredini, sipati C suvi kvasac, toplo mleko i šećer i ostaviti 5 minuta da nadođe.

Zatim dodati ulje, jogurt, belanca, so, sve vreme mešajući varjačom i polako dodavati ostatak brašna, dobro umesiti rukama dok se ne dobije glatka smesa.

Ostaviti na toplom da naraste, pa na pobrašnjanoj podlozi razvući krug debljine pola cm, iseći na 4 jednaka dela, pa svaki deo još na 6 komada.

Pomešati sirni namaz i kajmak, staviti na svaku kiflu po kašičicu fila i parče kulena, pa uviti i slagati u podmazan pleh.

Žumance i mleko izmešati, premazati svaku kiflicu, posuti susamom i na svaku staviti komadić margarina.

Peći na 200 stepeni oko 20-25 minuta.

Autor

Svetlana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept