0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
64
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
64
250 ml vode
250 ml ulja
250 ml mleka
4 kašičice šećera
2 kašičice soli
1 kocka kvasca
brašno po potrebi (oko 1 kg)
1 jaje za premazivanje
odnosno 2 ako se prave kiflice sa sirom
kriška sira ili suhomesnato, za nadev (po izboru)
oko 50 g margarina
Otopiti kocku kvasca u malo mleka i umesiti testo tako što u brašno pomešano sa šećerom i solju dodajemo kvasac i ostale tečne sastoje.
Ostaviti testo da nadođe, oko pola sata. Nakon toga razmesiti testo i razmeriti na osam jufkica.
Svaku jufkicu oklagijom razviti u krug debljine oko 5mm i onda je nožem podeliti na osmine.
Svaku osminu nadevati suhomesnatim ili filom od kriške sira i dva žumanceta. Postupak ponoviti i sa preostalim jufkama.
Zatim uviti kiflice, a preostala belanca razmutiti i svaku kiflicu premazati njime i posuti susamom.
Na svaku kiflicu staviti po maleno parče margarina i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko pola sata.
Otopiti kocku kvasca u malo mleka i umesiti testo tako što u brašno pomešano sa šećerom i solju dodajemo kvasac i ostale tečne sastoje.
Ostaviti testo da nadođe, oko pola sata. Nakon toga razmesiti testo i razmeriti na osam jufkica.
Svaku jufkicu oklagijom razviti u krug debljine oko 5mm i onda je nožem podeliti na osmine.
Svaku osminu nadevati suhomesnatim ili filom od kriške sira i dva žumanceta. Postupak ponoviti i sa preostalim jufkama.
Zatim uviti kiflice, a preostala belanca razmutiti i svaku kiflicu premazati njime i posuti susamom.
Na svaku kiflicu staviti po maleno parče margarina i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko pola sata.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.