burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija64

Kiflice po bakinom receptu

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
64

Sastojci

250 ml vode

250 ml ulja

250 ml mleka

4 kašičice šećera

2 kašičice soli

1 kocka kvasca

brašno po potrebi (oko 1 kg)

1 jaje za premazivanje

odnosno 2 ako se prave kiflice sa sirom

kriška sira ili suhomesnato, za nadev (po izboru)

oko 50 g margarina

Kiflice po bakinom receptu

Koraci pripreme

Otopiti kocku kvasca u malo mleka i umesiti testo tako što u brašno pomešano sa šećerom i solju dodajemo kvasac i ostale tečne sastoje.

Ostaviti testo da nadođe, oko pola sata. Nakon toga razmesiti testo i razmeriti na osam jufkica.

Svaku jufkicu oklagijom razviti u krug debljine oko 5mm i onda je nožem podeliti na osmine.

Svaku osminu nadevati suhomesnatim ili filom od kriške sira i dva žumanceta. Postupak ponoviti i sa preostalim jufkama.

Zatim uviti kiflice, a preostala belanca razmutiti i svaku kiflicu premazati njime i posuti susamom.

Na svaku kiflicu staviti po maleno parče margarina i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko pola sata.

Naši proizvodi

Kiflice po bakinom receptu

Koraci pripreme

Otopiti kocku kvasca u malo mleka i umesiti testo tako što u brašno pomešano sa šećerom i solju dodajemo kvasac i ostale tečne sastoje.

Ostaviti testo da nadođe, oko pola sata. Nakon toga razmesiti testo i razmeriti na osam jufkica.

Svaku jufkicu oklagijom razviti u krug debljine oko 5mm i onda je nožem podeliti na osmine.

Svaku osminu nadevati suhomesnatim ili filom od kriške sira i dva žumanceta. Postupak ponoviti i sa preostalim jufkama.

Zatim uviti kiflice, a preostala belanca razmutiti i svaku kiflicu premazati njime i posuti susamom.

Na svaku kiflicu staviti po maleno parče margarina i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko pola sata.

Autor

Maja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept