0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
32
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
32
500 g brašna tip 400
1 belance
100 ml mlakog mleka
150 ml mlake vode
100 ml ulja
malo šećera
malo soli
1 kesica C suvog kvasca
Rastvoriti kvasac u mlako mleko sa malo šećera.
Kada se kvasac aktivira dodati ga u brašno i zamesiti testo sa ostalim sastojcima. Ostaviti testo 30-45 minuta da nadođe.
Zatim podeliti na dva dela, razvući koru, iseći na šesnaestine, filovati nadevom po želji i uvijati kiflice.
Ostaviti da kiflice nadođu 30-45 minuta. Pre pečenja premazati kiflice žumancetom.
Peći na 200 stepeni, pazite da se ne prepeku. Kada izvadite kiflice premažite ih dok su vruće otopljenim margarinom.
Rastvoriti kvasac u mlako mleko sa malo šećera.
Kada se kvasac aktivira dodati ga u brašno i zamesiti testo sa ostalim sastojcima. Ostaviti testo 30-45 minuta da nadođe.
Zatim podeliti na dva dela, razvući koru, iseći na šesnaestine, filovati nadevom po želji i uvijati kiflice.
Ostaviti da kiflice nadođu 30-45 minuta. Pre pečenja premazati kiflice žumancetom.
Peći na 200 stepeni, pazite da se ne prepeku. Kada izvadite kiflice premažite ih dok su vruće otopljenim margarinom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.