burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme90 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaZa 4 osobe

Kiflice ala mama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
90 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
Za 4 osobe

Sastojci

500 ml mleka

1 kašičica soli

2 kašičice šećera

200 ml ulja

1 C suvi kvasac

1 jaje

2 žumanca

1 kg brašna Tip 400

1 jaje za premaz

kocka margarina

susam

Fil:

2 belanca

100 g sira

Kiflice ala mama

Koraci pripreme

Od pripremljenih 500 ml toplog mleka uzeti pola šoljice i tu razmutiti C suvi kvasac sa dve kašičice šećera i jedne kašičice brašna, pa ostaviti da se malo podigne.

U brašno dodati so, sipati nadošli kvasac, ulje, 1 celo jaje i 2 žumanjka i sa ostatkom mleka zamesiti glatko testo.

Ostaviti da se diže (dok ne udvostruči masu). Umutiti viljuškom belanca i dodati sir.

Nadošlo testo podeliti u 6 loptica, svaku razvlačiti u krug na pobrašnjenoj podlozi i iseći na 8 trouglova.

Na svaki trougao staviti po malo fila i umotati kiflice.

Kiflice ređati u pleh podmazan ili obložen pek papirom, zatim svaku premazati jajetom, posuti susamom i na svaku kiflicu staviti malu kockicu margarina.

Kiflice ostaviti jos 15 minuta da odmore. Zagrejati rernu na 200 C.

Prvih 5 minuta peći na 200 C, a zatim temperaturu smanjiti na 180 C i peći još 6-7minuta.

Naši proizvodi

Kiflice ala mama

Koraci pripreme

Od pripremljenih 500 ml toplog mleka uzeti pola šoljice i tu razmutiti C suvi kvasac sa dve kašičice šećera i jedne kašičice brašna, pa ostaviti da se malo podigne.

U brašno dodati so, sipati nadošli kvasac, ulje, 1 celo jaje i 2 žumanjka i sa ostatkom mleka zamesiti glatko testo.

Ostaviti da se diže (dok ne udvostruči masu). Umutiti viljuškom belanca i dodati sir.

Nadošlo testo podeliti u 6 loptica, svaku razvlačiti u krug na pobrašnjenoj podlozi i iseći na 8 trouglova.

Na svaki trougao staviti po malo fila i umotati kiflice.

Kiflice ređati u pleh podmazan ili obložen pek papirom, zatim svaku premazati jajetom, posuti susamom i na svaku kiflicu staviti malu kockicu margarina.

Kiflice ostaviti jos 15 minuta da odmore. Zagrejati rernu na 200 C.

Prvih 5 minuta peći na 200 C, a zatim temperaturu smanjiti na 180 C i peći još 6-7minuta.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept