0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
32 komada
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
32 komada
500 ml mlakog mleka
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 šoljica ulja
3 kašičice soli
2 jajeta
oko 1 kg brašna
U mlako mleko dodati par kašika brašna, 1 kašičicu šećera i 1 kesicu C suvog kvasca.
Kada kvasac „počne da radi“ dodati ulje, jaja i do. Brašna dodavati postepeno dok se ne umesi testo koje se ne lepi za ruke.
Prekriti folijom i ostaviti da stoji 45 minuta. Premesiti testo i podeliti na 4 dela.
Svaki deo razviti oklagijom i iseći na 8 dela. Uviti kiflicu.
Ostaviti da odstoji još pola sata. Premazati žumancem i posuti susamom ili drugim semenkama po želji.
Po želji u kiflice se može staviti sir, salama,džem, krem....
Peći u zagrejanoj rerni oko 15 minuta.(zavisi od rerne i pečenje i temperatura).
U mlako mleko dodati par kašika brašna, 1 kašičicu šećera i 1 kesicu C suvog kvasca.
Kada kvasac „počne da radi“ dodati ulje, jaja i do. Brašna dodavati postepeno dok se ne umesi testo koje se ne lepi za ruke.
Prekriti folijom i ostaviti da stoji 45 minuta. Premesiti testo i podeliti na 4 dela.
Svaki deo razviti oklagijom i iseći na 8 dela. Uviti kiflicu.
Ostaviti da odstoji još pola sata. Premazati žumancem i posuti susamom ili drugim semenkama po želji.
Po želji u kiflice se može staviti sir, salama,džem, krem....
Peći u zagrejanoj rerni oko 15 minuta.(zavisi od rerne i pečenje i temperatura).
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.