burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

1,5 kesica C suvog kvasca

1,5 šolja za belu kafu mlakog mleka

2 kašičice šećera

1 šolja za belu kafu ulja

3 kašičice soli

1 kg brašna

1/2 margarina

2 žumanceta

susam

Kiflice

Koraci pripreme

Staviti u mlako mleko kvasac da nadođe sa šećerom.

Kada je nadošao kvasac dodati brašno, ulje i so zamesiti glatko testo i podeliti na 8 jufki dobro ih izraditi.

Ostaviti da odstoji 15 min. i pokriti krpom.

Nadošle jufke rastinjiti i iseći na 8 kiflica svaku filovati po želji (sir, salama, pršuta...), poređati u pleh i između svake kiflice staviti malo margarina.

Premazati žumancetom i posuti susamom.

Peći na 220 stepeni dok ne porumeni.

Naši proizvodi

Kiflice

Koraci pripreme

Staviti u mlako mleko kvasac da nadođe sa šećerom.

Kada je nadošao kvasac dodati brašno, ulje i so zamesiti glatko testo i podeliti na 8 jufki dobro ih izraditi.

Ostaviti da odstoji 15 min. i pokriti krpom.

Nadošle jufke rastinjiti i iseći na 8 kiflica svaku filovati po želji (sir, salama, pršuta...), poređati u pleh i između svake kiflice staviti malo margarina.

Premazati žumancetom i posuti susamom.

Peći na 220 stepeni dok ne porumeni.

Autor

Kaća

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept