burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

1 kg brašna

1 C prašak za pecivo

1 kašika soli

100 ml ulja

400 ml jogurta

250 ml mleka

2 kašike šećera

2 jaja

1 kockica kvasac

nadev po želji (sir, krem...)

1 kašika ulja

2 kašike mleka

1 žumance

susam

Kiflice

Koraci pripreme

U toplo mleko ubaciti kvasac, šećer i 2 kašike brašna. Malo promešati kako bi se šećer istopio i kvasac brže proradio.

U većoj posudi pomešati sve ostale sastojke. Kada kvasac proradi sipati u sredinu brašna i zamesiti glatko testo. Ako se testo lepi za ruke dodati još malo brašna.

Ostaviti testo sat vremena da naraste. Kada se udvostručilo testo izvaditi iz posude i podeliti na 4 dela.

Svaki deo posebno razvući oklagijom i iseći na 8 delova. Puniti kiflice po želji (slatke ili slane).

Ostaviti kiflice još 20-tak minuta da narastu još malo.

Premazati žumancetom pomešanim sa 2 kašike mleka i 1 kašikom ulja.

Posuti susamom ako su slane.

Peći u zagrejanoj rerni na 220 C dok ne porumene.

Naši proizvodi

Kiflice

Koraci pripreme

U toplo mleko ubaciti kvasac, šećer i 2 kašike brašna. Malo promešati kako bi se šećer istopio i kvasac brže proradio.

U većoj posudi pomešati sve ostale sastojke. Kada kvasac proradi sipati u sredinu brašna i zamesiti glatko testo. Ako se testo lepi za ruke dodati još malo brašna.

Ostaviti testo sat vremena da naraste. Kada se udvostručilo testo izvaditi iz posude i podeliti na 4 dela.

Svaki deo posebno razvući oklagijom i iseći na 8 delova. Puniti kiflice po želji (slatke ili slane).

Ostaviti kiflice još 20-tak minuta da narastu još malo.

Premazati žumancetom pomešanim sa 2 kašike mleka i 1 kašikom ulja.

Posuti susamom ako su slane.

Peći u zagrejanoj rerni na 220 C dok ne porumene.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept