0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60 minuta
Lako se priprema
9
Vreme pripreme:
60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
9
800 g brašna
1/2 l mleka
2 kesice C suvog kvasca
2 dl ulja
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
2 žumanca za premazivanje
susam
Blago zagrejati mleko, rastopiti kašičicu šećera, pomešati suvi kvasac, i malo brašna.
Kada kvasac počne da "radi", smesu promešati, dodati ulje, 15 kašika brašna od pripremljenih 800 g.
Masu promešati i ostaviti na toplom da nadođe.
Kad uveća zapreminu za polovinu, dodati preostalo brašno, zamesiti testo da bude glatko. Podeliti na tri jufke, i svaku rastanjiti u krug na debljinu od 3mm.
Oseći krug na 12 jednakih delova, zamotavati od šireg ka užem.kraju, ređati u pleh, premazati žumancetom, posuti susamom i peći.
Vreme pečenja je oko pola sata, na 200 C.
Po želji, kiflice možete filovati sirom, šunkom ili džemom.
Blago zagrejati mleko, rastopiti kašičicu šećera, pomešati suvi kvasac, i malo brašna.
Kada kvasac počne da "radi", smesu promešati, dodati ulje, 15 kašika brašna od pripremljenih 800 g.
Masu promešati i ostaviti na toplom da nadođe.
Kad uveća zapreminu za polovinu, dodati preostalo brašno, zamesiti testo da bude glatko. Podeliti na tri jufke, i svaku rastanjiti u krug na debljinu od 3mm.
Oseći krug na 12 jednakih delova, zamotavati od šireg ka užem.kraju, ređati u pleh, premazati žumancetom, posuti susamom i peći.
Vreme pečenja je oko pola sata, na 200 C.
Po želji, kiflice možete filovati sirom, šunkom ili džemom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.