burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija9

Kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
9

Sastojci

800 g brašna

1/2 l mleka

2 kesice C suvog kvasca

2 dl ulja

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

2 žumanca za premazivanje

susam

Kiflice

Koraci pripreme

Blago zagrejati mleko, rastopiti kašičicu šećera, pomešati suvi kvasac, i malo brašna.

Kada kvasac počne da "radi", smesu promešati, dodati ulje, 15 kašika brašna od pripremljenih 800 g.

Masu promešati i ostaviti na toplom da nadođe.

Kad uveća zapreminu za polovinu, dodati preostalo brašno, zamesiti testo da bude glatko. Podeliti na tri jufke, i svaku rastanjiti u krug na debljinu od 3mm.

Oseći krug na 12 jednakih delova, zamotavati od šireg ka užem.kraju, ređati u pleh, premazati žumancetom, posuti susamom i peći.

Vreme pečenja je oko pola sata, na 200 C.

Po želji, kiflice možete filovati sirom, šunkom ili džemom.

Naši proizvodi

Kiflice

Koraci pripreme

Blago zagrejati mleko, rastopiti kašičicu šećera, pomešati suvi kvasac, i malo brašna.

Kada kvasac počne da "radi", smesu promešati, dodati ulje, 15 kašika brašna od pripremljenih 800 g.

Masu promešati i ostaviti na toplom da nadođe.

Kad uveća zapreminu za polovinu, dodati preostalo brašno, zamesiti testo da bude glatko. Podeliti na tri jufke, i svaku rastanjiti u krug na debljinu od 3mm.

Oseći krug na 12 jednakih delova, zamotavati od šireg ka užem.kraju, ređati u pleh, premazati žumancetom, posuti susamom i peći.

Vreme pečenja je oko pola sata, na 200 C.

Po želji, kiflice možete filovati sirom, šunkom ili džemom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept