burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme90 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcija4 osobe

Kiflica do kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
90 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
4 osobe

Sastojci

1 kg brašna

1 suvi C kvasac

1 kašičica šećera

1 ravna kašika soli

1 dl ulja

250 g margarina

5 dl mleka

1 kašika sirćeta

2 jaja

susam

Kiflica do kiflice

Koraci pripreme

U malo mlakog mleka staviti C kvasac sa šećerom, sačekati da naraste, dodati brašno, sirće, ostalo mleko, ulje i jaje, umesiti testo.

Sačekati da naraste, premesiti i još jednom sačekati da naraste.

Izraditi testo, podeliti na sedam loptica, svaku rastanjiti, premazati margarinom, prekriti sledećom korom, tako sve do zadnje kore koja se ne premazuje.

Posuti brašnom, oklagijom rastanjiti do oko 1 cm, iseći testo na 12- 16 kiflica, urolati, i svaku kiflicu prepoloviti popreko.

Ređati u podmazan okrugli pleh, tako da ispunimo ceo pleh.

Premazati žumancetom, posuti susamom.

Ostaviti da naraste oko 20 minuta, peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kiflica do kiflice

Koraci pripreme

U malo mlakog mleka staviti C kvasac sa šećerom, sačekati da naraste, dodati brašno, sirće, ostalo mleko, ulje i jaje, umesiti testo.

Sačekati da naraste, premesiti i još jednom sačekati da naraste.

Izraditi testo, podeliti na sedam loptica, svaku rastanjiti, premazati margarinom, prekriti sledećom korom, tako sve do zadnje kore koja se ne premazuje.

Posuti brašnom, oklagijom rastanjiti do oko 1 cm, iseći testo na 12- 16 kiflica, urolati, i svaku kiflicu prepoloviti popreko.

Ređati u podmazan okrugli pleh, tako da ispunimo ceo pleh.

Premazati žumancetom, posuti susamom.

Ostaviti da naraste oko 20 minuta, peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept