burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija9

Kifle sa sirom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
9

Sastojci

5 čaša brašna

1 čaša mleka

1 čaša vode

1/2 čaše ulja

1 jaje

1 kesica C suvog kvasca

1 kašika šećera

2 kašičice soli

po potrebi sira

po želji susama

Kifle sa sirom

Koraci pripreme

U vanglu za mešenje stavite prosejano brašno, so, belance, ulje i mlako mleko u koje ste izmešali kvasac i šećer. Sve zajedno umesite rukama uz dodavanje mlake vode.

Umešeno testo pokrijte providnom folijom ili krpom i ostavite da se udvostruči, a zatim ga izručite na pobrašnjenu radnu površinu i pažljivo ga podelite na dve lopte.

Loptu razvijte u veliki krug pa ga podelite na trouglove. Na početku svakog kruga stavljajte po malo sira, urolajte trougao u obliku kifle i stavljajte na podmazan pleh.

Tako uradite i sa drugom loptom testa.

Pokrijte kifle i ostavite da odmaraju oko 15 minuta, a zatim ih premažite umućenim žumancetom i pospite susamom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko dvadesetak minuta, (zavisno od rerne), tj. dok ne porumene.

Naši proizvodi

Kifle sa sirom

Koraci pripreme

U vanglu za mešenje stavite prosejano brašno, so, belance, ulje i mlako mleko u koje ste izmešali kvasac i šećer. Sve zajedno umesite rukama uz dodavanje mlake vode.

Umešeno testo pokrijte providnom folijom ili krpom i ostavite da se udvostruči, a zatim ga izručite na pobrašnjenu radnu površinu i pažljivo ga podelite na dve lopte.

Loptu razvijte u veliki krug pa ga podelite na trouglove. Na početku svakog kruga stavljajte po malo sira, urolajte trougao u obliku kifle i stavljajte na podmazan pleh.

Tako uradite i sa drugom loptom testa.

Pokrijte kifle i ostavite da odmaraju oko 15 minuta, a zatim ih premažite umućenim žumancetom i pospite susamom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko dvadesetak minuta, (zavisno od rerne), tj. dok ne porumene.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept