burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija6

Katmer burek

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
6

Sastojci

Testo:

1 šolja mlake vode

1 šolja mlakog mleka

1/2 šolje ulja

1 jaje

1 kašičica C suvog kvasca

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

6 šolja brašna

Fil:

oko 500-600 g sira ili feta sira ili nekog krem sira

Za premazivanje:

50 g putera ili margarina

100 ml ulja

Katmer burek

Koraci pripreme

Od navedenih sastojaka zamesiti testo. Podeliti na 6 jednakih komada. Napraviti loptice, njih poređati na nauljen pleh i pokriti najlonom i ostaviti 1h da odmaraju.

Puter ili margarin otopiti i pomešati sa uljem. Radnu površinu nauljiti, uzeti jednu lopticu i nju lagano rukom rastanjiti.

Zatim je premazati premazom. Pa jedan deo testa preklopiti do dve trećine, a zatim drugi kraj testa preklopiti preko prvog dela.

Još malo premazati, pa onda opet preklopiti po dužini. Jedan deo preklopiti do dve trećine, pa drugu stranu preklopiti preko (kao da radite lisnato testo).

Ostaviti tako preklopljeno pokriveno najlonom da odstoji 30 min. Isto uraditi i sa ostalim lopticama.

Testo opet rastanjiti na pouljanoj podlozi, na početak testa staviti fil, a sam kraj testa razrezati radlom ali ne do kraja. Testo umotati u rolat.

Pa oštrim nožem iseći na 3 ili 4 dela. Premazom premazati sve gotove rolnice.

Poređati u podmazan pleh. Peći oko 30 min. na 200 C. Dok ne porumene.

Pečene premazati istim premazom.

Naši proizvodi

Katmer burek

Koraci pripreme

Od navedenih sastojaka zamesiti testo. Podeliti na 6 jednakih komada. Napraviti loptice, njih poređati na nauljen pleh i pokriti najlonom i ostaviti 1h da odmaraju.

Puter ili margarin otopiti i pomešati sa uljem. Radnu površinu nauljiti, uzeti jednu lopticu i nju lagano rukom rastanjiti.

Zatim je premazati premazom. Pa jedan deo testa preklopiti do dve trećine, a zatim drugi kraj testa preklopiti preko prvog dela.

Još malo premazati, pa onda opet preklopiti po dužini. Jedan deo preklopiti do dve trećine, pa drugu stranu preklopiti preko (kao da radite lisnato testo).

Ostaviti tako preklopljeno pokriveno najlonom da odstoji 30 min. Isto uraditi i sa ostalim lopticama.

Testo opet rastanjiti na pouljanoj podlozi, na početak testa staviti fil, a sam kraj testa razrezati radlom ali ne do kraja. Testo umotati u rolat.

Pa oštrim nožem iseći na 3 ili 4 dela. Premazom premazati sve gotove rolnice.

Poređati u podmazan pleh. Peći oko 30 min. na 200 C. Dok ne porumene.

Pečene premazati istim premazom.

Autor

Biljana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept