burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija8

Kalcona

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
8

Sastojci

Za testo:

10 g C suvog kvasca

250 ml mleka

500 g brašna

1 kesica C praška za pecivo

25 ml ulja

1 jaje

Za nadev:

kečap

200 g šunke

100 g kačkavalja

pavlaka

Kalcona

Koraci pripreme

U 250 ml mlakog mleka rastopiti 10 g kvasca.

U dublju posudu staviti 500 g brašna, zatim dodati rastpljeni kvasac, C prašak za pecivo, 1 jaje i na kraju dodati 25 ml ulja da testo bude glatko.

Nije potrebno mesiti rukom, nego varljačom. Testo ostaviti na 15 minuta da nadođe.

Kada je testo nadošlo, uzeti i podeliti ga na 8 loptica. Te loptice razvijati oklagijom, ne treba previše tanjiti.

Kada smo razvili loptice, na svaku polovinu stavljamo kečap, šunku, kačkavalj i pavlaku. Naravno po želji možete dodati i origano.

Zatim presavijamo testo na pola i pravimo oblik polulopte. Krajeve spajamo viljuškom da se nadev ne izlije.

Kalcone premazati jajetom, a po želji posuti susamom.

Peći u rerni oko 20 minuta na 200 C. U suštini dok ne dobiju zlatkastu boju.

Naši proizvodi

Kalcona

Koraci pripreme

U 250 ml mlakog mleka rastopiti 10 g kvasca.

U dublju posudu staviti 500 g brašna, zatim dodati rastpljeni kvasac, C prašak za pecivo, 1 jaje i na kraju dodati 25 ml ulja da testo bude glatko.

Nije potrebno mesiti rukom, nego varljačom. Testo ostaviti na 15 minuta da nadođe.

Kada je testo nadošlo, uzeti i podeliti ga na 8 loptica. Te loptice razvijati oklagijom, ne treba previše tanjiti.

Kada smo razvili loptice, na svaku polovinu stavljamo kečap, šunku, kačkavalj i pavlaku. Naravno po želji možete dodati i origano.

Zatim presavijamo testo na pola i pravimo oblik polulopte. Krajeve spajamo viljuškom da se nadev ne izlije.

Kalcone premazati jajetom, a po želji posuti susamom.

Peći u rerni oko 20 minuta na 200 C. U suštini dok ne dobiju zlatkastu boju.

Autor

Emilija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept