burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10 osoba

Jogurt kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10 osoba

Sastojci

1 kg brašna

1 kocka kvasca ili C suvi kvasac jedna kesica

200 ml mleka

2 čaše od 200 ml jogurta

1 čaša od 200 ml ulja

2 kašičice soli

1 C prašak za pecivo

3 žumanca

250 g margarina

Jogurt kiflice

Koraci pripreme

U vanglicu se stavi brašno i odmah se pomeša sa C praškom za pecivo i dve kašičice soli.

Posebno se sastavi kvasac sa mlakim mlekom, malo brašna, šećera i soli da nadođe, pa kada naraste, sipa se u brašno.

Onda se u brašno sipa jogurt, ulje, žumanca i preostalo mleko i zamesi se testo, koje bude jako lepo, glatko i ne lepi se za sto.

U slučaju da se lepi, radite ga na ploči dodajući još malo brašna.

Kada umesite testo, odmah ga podelite na 4 jufkice i ostavite ih da narastaju.

Kada udvostruče volumen, onda svaku pojedinačno razvucite oklagijom na dasci i svaku jufkicu podelite na 15 delova.

Punite ih narendanim kačkavaljem ili sirom, koji ste prethodno izgnječili sa jednim belancem, može da se puni i sa šunkom.

Zavijate kiflice od širokog dela ka užem, pridržavajući ih za vrh i razvlačeći ih pomalo, kako bi se što više puta zarolale.

Poređate ih na pleh, koji ste ili namazali sa malo margarina, ili prekrili papirom za pečenje.

Svaku kiflicu premažite prethodno umučenim, celim jajem, pospite susamom, a na svaku odozgo staviti po kocku margarina, ali tako da se utroši sav margarin.

Od ove mere izađu dva velika puna pleha kiflica.

Kada napunite plehove, tek onda uključite rernu na 200 stepeni, taman će za to vreme kiflice da nadođu u plehu.

Pecite 15-tak minuta.

Naši proizvodi

Jogurt kiflice

Koraci pripreme

U vanglicu se stavi brašno i odmah se pomeša sa C praškom za pecivo i dve kašičice soli.

Posebno se sastavi kvasac sa mlakim mlekom, malo brašna, šećera i soli da nadođe, pa kada naraste, sipa se u brašno.

Onda se u brašno sipa jogurt, ulje, žumanca i preostalo mleko i zamesi se testo, koje bude jako lepo, glatko i ne lepi se za sto.

U slučaju da se lepi, radite ga na ploči dodajući još malo brašna.

Kada umesite testo, odmah ga podelite na 4 jufkice i ostavite ih da narastaju.

Kada udvostruče volumen, onda svaku pojedinačno razvucite oklagijom na dasci i svaku jufkicu podelite na 15 delova.

Punite ih narendanim kačkavaljem ili sirom, koji ste prethodno izgnječili sa jednim belancem, može da se puni i sa šunkom.

Zavijate kiflice od širokog dela ka užem, pridržavajući ih za vrh i razvlačeći ih pomalo, kako bi se što više puta zarolale.

Poređate ih na pleh, koji ste ili namazali sa malo margarina, ili prekrili papirom za pečenje.

Svaku kiflicu premažite prethodno umučenim, celim jajem, pospite susamom, a na svaku odozgo staviti po kocku margarina, ali tako da se utroši sav margarin.

Od ove mere izađu dva velika puna pleha kiflica.

Kada napunite plehove, tek onda uključite rernu na 200 stepeni, taman će za to vreme kiflice da nadođu u plehu.

Pecite 15-tak minuta.

Autor

Divna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept