0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
24
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
24
400 g belog brašna
200 g integralnog raženog brašna
100 ml maslinovog ulja
200 g kisele pavlake
1 C kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
2-3 kašike mlevenih čija semenki
200 ml mleka
1 kašika C suvog kvasca
1 kašika šećera
200 g starog kozjeg sira
1 kašika kajmaka
Stavite C kvasac i šećer u mlako mleko i ostavite desetak minuta da odstoji (na neko toplo mesto).
Za to vreme izmešajte belo i raženo brašno, zajedno sa C praškom za pecivo, mlevenom čijom i solju.
Sipajte pavlaku i maslinovo ulje, pa onda ulijte i mleko sa nadošlim C kvascem.
Umesite testo i ostavite pola sata da odmori. Nakon toga podelite testo na dva dela i razvijate dve kore debljine oko pola cm.
Od svake kore bi trebalo da ispadne 12 kiflica, dakle 24 ukupno.
Punite starim kozjim sirom pomešanim sa kajmakom.
Stavite C kvasac i šećer u mlako mleko i ostavite desetak minuta da odstoji (na neko toplo mesto).
Za to vreme izmešajte belo i raženo brašno, zajedno sa C praškom za pecivo, mlevenom čijom i solju.
Sipajte pavlaku i maslinovo ulje, pa onda ulijte i mleko sa nadošlim C kvascem.
Umesite testo i ostavite pola sata da odmori. Nakon toga podelite testo na dva dela i razvijate dve kore debljine oko pola cm.
Od svake kore bi trebalo da ispadne 12 kiflica, dakle 24 ukupno.
Punite starim kozjim sirom pomešanim sa kajmakom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.