burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija24

Integralne čija kiflice sa sirom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
24

Sastojci

400 g belog brašna

200 g integralnog raženog brašna

100 ml maslinovog ulja

200 g kisele pavlake

1 C kašičica praška za pecivo

1 kašičica soli

2-3 kašike mlevenih čija semenki

200 ml mleka

1 kašika C suvog kvasca

1 kašika šećera

200 g starog kozjeg sira

1 kašika kajmaka

Integralne čija kiflice sa sirom

Koraci pripreme

Stavite C kvasac i šećer u mlako mleko i ostavite desetak minuta da odstoji (na neko toplo mesto).

Za to vreme izmešajte belo i raženo brašno, zajedno sa C praškom za pecivo, mlevenom čijom i solju.

Sipajte pavlaku i maslinovo ulje, pa onda ulijte i mleko sa nadošlim C kvascem.

Umesite testo i ostavite pola sata da odmori. Nakon toga podelite testo na dva dela i razvijate dve kore debljine oko pola cm.

Od svake kore bi trebalo da ispadne 12 kiflica, dakle 24 ukupno.

Punite starim kozjim sirom pomešanim sa kajmakom.

Naši proizvodi

Integralne čija kiflice sa sirom

Koraci pripreme

Stavite C kvasac i šećer u mlako mleko i ostavite desetak minuta da odstoji (na neko toplo mesto).

Za to vreme izmešajte belo i raženo brašno, zajedno sa C praškom za pecivo, mlevenom čijom i solju.

Sipajte pavlaku i maslinovo ulje, pa onda ulijte i mleko sa nadošlim C kvascem.

Umesite testo i ostavite pola sata da odmori. Nakon toga podelite testo na dva dela i razvijate dve kore debljine oko pola cm.

Od svake kore bi trebalo da ispadne 12 kiflica, dakle 24 ukupno.

Punite starim kozjim sirom pomešanim sa kajmakom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept