burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija8

Hrskavi slani i pikatni krekeri

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
8

Sastojci

700 g brašna T400 oštro

1 margarin

200 ml ulja

250 ml belog vina

50 g prženog zrna suncokreta

50 g prženog susama

75 g prženog bundevinog semena (sitno iseckano ili krupno samleveno)

50 g semena lana

2 kašičice kima

1 C prašak za pecivo

3 kašičice soli (ili po ukusu)

Hrskavi slani i pikatni krekeri

Koraci pripreme

Prvo sjediniti ulje, margarin i vino (ja to radim ručno jer mi izgleda bolje nego sa mikserom).

Dodati postepeno 700 g brašna i zamesiti, dodati C prašak za pecivo, so i semenke pa sve izmešati dok se ne ujednači.

Pokriti testo i ostaviti da odstoji sat vremena, zatim ga premesiti, po potrebi dodati brašna da se dobije testo srednje tvrdoće.

Odvojiti 600 g testa i ostaviti po strani.

Razvaljati oklagijom na debljinu 3-4 mm (ja koristim oklagiju sa graničnicima da bi svi bili iste debljine) pa vaditi modlom, čašom ili seći oblike po želji, pa peći u kontaktnom gril tosteru (toster na kojem ploče leže jedna na drugu kad se preklopi) na najvećoj temperaturi.

Tura bi trebalo da se ispeče za 3-4 min. Ako je temperatura slabija pa se peku duže suše se i ne budu tako lepo hrskavi.

U testo koje ste odvojili dodajte 3 kašičice čilija u prahu i dve kašičice slatke aleve paprike, sve dobro premesite da se ujednači, pa ispecite na isti način.

Naši proizvodi

Hrskavi slani i pikatni krekeri

Koraci pripreme

Prvo sjediniti ulje, margarin i vino (ja to radim ručno jer mi izgleda bolje nego sa mikserom).

Dodati postepeno 700 g brašna i zamesiti, dodati C prašak za pecivo, so i semenke pa sve izmešati dok se ne ujednači.

Pokriti testo i ostaviti da odstoji sat vremena, zatim ga premesiti, po potrebi dodati brašna da se dobije testo srednje tvrdoće.

Odvojiti 600 g testa i ostaviti po strani.

Razvaljati oklagijom na debljinu 3-4 mm (ja koristim oklagiju sa graničnicima da bi svi bili iste debljine) pa vaditi modlom, čašom ili seći oblike po želji, pa peći u kontaktnom gril tosteru (toster na kojem ploče leže jedna na drugu kad se preklopi) na najvećoj temperaturi.

Tura bi trebalo da se ispeče za 3-4 min. Ako je temperatura slabija pa se peku duže suše se i ne budu tako lepo hrskavi.

U testo koje ste odvojili dodajte 3 kašičice čilija u prahu i dve kašičice slatke aleve paprike, sve dobro premesite da se ujednači, pa ispecite na isti način.

Autor

Ozren

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept