0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
8
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
8
700 g brašna T400 oštro
1 margarin
200 ml ulja
250 ml belog vina
50 g prženog zrna suncokreta
50 g prženog susama
75 g prženog bundevinog semena (sitno iseckano ili krupno samleveno)
50 g semena lana
2 kašičice kima
1 C prašak za pecivo
3 kašičice soli (ili po ukusu)
Prvo sjediniti ulje, margarin i vino (ja to radim ručno jer mi izgleda bolje nego sa mikserom).
Dodati postepeno 700 g brašna i zamesiti, dodati C prašak za pecivo, so i semenke pa sve izmešati dok se ne ujednači.
Pokriti testo i ostaviti da odstoji sat vremena, zatim ga premesiti, po potrebi dodati brašna da se dobije testo srednje tvrdoće.
Odvojiti 600 g testa i ostaviti po strani.
Razvaljati oklagijom na debljinu 3-4 mm (ja koristim oklagiju sa graničnicima da bi svi bili iste debljine) pa vaditi modlom, čašom ili seći oblike po želji, pa peći u kontaktnom gril tosteru (toster na kojem ploče leže jedna na drugu kad se preklopi) na najvećoj temperaturi.
Tura bi trebalo da se ispeče za 3-4 min. Ako je temperatura slabija pa se peku duže suše se i ne budu tako lepo hrskavi.
U testo koje ste odvojili dodajte 3 kašičice čilija u prahu i dve kašičice slatke aleve paprike, sve dobro premesite da se ujednači, pa ispecite na isti način.
Prvo sjediniti ulje, margarin i vino (ja to radim ručno jer mi izgleda bolje nego sa mikserom).
Dodati postepeno 700 g brašna i zamesiti, dodati C prašak za pecivo, so i semenke pa sve izmešati dok se ne ujednači.
Pokriti testo i ostaviti da odstoji sat vremena, zatim ga premesiti, po potrebi dodati brašna da se dobije testo srednje tvrdoće.
Odvojiti 600 g testa i ostaviti po strani.
Razvaljati oklagijom na debljinu 3-4 mm (ja koristim oklagiju sa graničnicima da bi svi bili iste debljine) pa vaditi modlom, čašom ili seći oblike po želji, pa peći u kontaktnom gril tosteru (toster na kojem ploče leže jedna na drugu kad se preklopi) na najvećoj temperaturi.
Tura bi trebalo da se ispeče za 3-4 min. Ako je temperatura slabija pa se peku duže suše se i ne budu tako lepo hrskavi.
U testo koje ste odvojili dodajte 3 kašičice čilija u prahu i dve kašičice slatke aleve paprike, sve dobro premesite da se ujednači, pa ispecite na isti način.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.