burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Hrskave kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

400 ml mlakog mleka

1 kašika šećera

1 kesica C suvog kvasca

brašno

1 kašika soli

2 belanca

žumance za premazivanje

Hrskave kiflice

Koraci pripreme

U 400 ml mlakog mleka staviti 1 kašiku šećera i 1 kesicu C suvog kvasca.

U polovinu brašna staviti 1 kašiku soli, zatim dodati mleko sa kvascem i pomešati. Dodati 2 belanca i preostalo brašno.

Lepo izmesiti i ostaviti sat vremena da testo odmara.

Kada je testo naraslo, premesiti na dasci, praviti loptice i od njih razvlačiti kiflice.

Mogu se filivati filom po želji (šunka, sir, kečap...), ali menu su prazne najlepše.

Kada su kiflice gotove, premazati ih žumancetom i peći na 200 stepeni dok ne porumene.

Naši proizvodi

Hrskave kiflice

Koraci pripreme

U 400 ml mlakog mleka staviti 1 kašiku šećera i 1 kesicu C suvog kvasca.

U polovinu brašna staviti 1 kašiku soli, zatim dodati mleko sa kvascem i pomešati. Dodati 2 belanca i preostalo brašno.

Lepo izmesiti i ostaviti sat vremena da testo odmara.

Kada je testo naraslo, premesiti na dasci, praviti loptice i od njih razvlačiti kiflice.

Mogu se filivati filom po želji (šunka, sir, kečap...), ali menu su prazne najlepše.

Kada su kiflice gotove, premazati ih žumancetom i peći na 200 stepeni dok ne porumene.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept