0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
5
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5
800 g brašna
kašičica soli
kašičica šećera
1 C prašak za pecivo
250 ml kisele vode
2 jaja
1 margarin
800 g viršle
Umesiti testo od navedenih sastojaka i staviti da odstoji 20 minuta na toplom.
Podeliti na 2 jednaka dela.
Jedan deo razviti oklagijom, premazati predhodni maragarinom, preklopiti, opet razvući pa opet premazati margarinom, jos jednom razvući i premazati, opet razvući i ređati 4 viršle.
Rolati, pred kraj zaseći nožem ali ne do kraja.
Tako uraditi sa drugim krugom, pa zatim peći na 250 C 20 minuta.
Umesiti testo od navedenih sastojaka i staviti da odstoji 20 minuta na toplom.
Podeliti na 2 jednaka dela.
Jedan deo razviti oklagijom, premazati predhodni maragarinom, preklopiti, opet razvući pa opet premazati margarinom, jos jednom razvući i premazati, opet razvući i ređati 4 viršle.
Rolati, pred kraj zaseći nožem ali ne do kraja.
Tako uraditi sa drugim krugom, pa zatim peći na 250 C 20 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.