burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija24 komada

Hot dog kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
24 komada

Sastojci

200 ml mleka

1 kesica suvog C kvasca

2 jajeta

50 ml ulja

400-450 g brašna tip 400

100 g putera

600 g viršli

100-150 ml senfa

Hot dog kiflice

Koraci pripreme

Zagrejte mleko, sipajte u činiju i dodajte C suvi kvasac, 1 kašičicu brašna, 1 jaje i 50 ml ulja.

Zatim u to dodajte 400 g brašna i zamesite testo.

Testo i činiju premažite uljem, prekrijte prijanjujućom folijom i ostavite da nadođe 45 minuta.

Nakon toga premesite testo i podelite na dva dela.

Jedan deo ostavite u činiju, a drugi podelite ponovo.

Oba dela razvijte u krugove, jedan premažite puterom, pa preko njega stavite drugi i ponovo razvucite u krug.

Podelite na 12 jednakih trouglova. Svaki pri vrhu zasecite, a kraj premažite senfom i stavite pola obarene viršle.

Urolajte u kiflice, postupak ponovite i sa drugom polovinom testa.

Kiflice poređajte u pleh, premazite jajetom, zatim pospite susamom.

Peći 20 minuta na 200 stepeni ili dok ne porumene.

Naši proizvodi

Hot dog kiflice

Koraci pripreme

Zagrejte mleko, sipajte u činiju i dodajte C suvi kvasac, 1 kašičicu brašna, 1 jaje i 50 ml ulja.

Zatim u to dodajte 400 g brašna i zamesite testo.

Testo i činiju premažite uljem, prekrijte prijanjujućom folijom i ostavite da nadođe 45 minuta.

Nakon toga premesite testo i podelite na dva dela.

Jedan deo ostavite u činiju, a drugi podelite ponovo.

Oba dela razvijte u krugove, jedan premažite puterom, pa preko njega stavite drugi i ponovo razvucite u krug.

Podelite na 12 jednakih trouglova. Svaki pri vrhu zasecite, a kraj premažite senfom i stavite pola obarene viršle.

Urolajte u kiflice, postupak ponovite i sa drugom polovinom testa.

Kiflice poređajte u pleh, premazite jajetom, zatim pospite susamom.

Peći 20 minuta na 200 stepeni ili dok ne porumene.

Autor

Emina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept