0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
1
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1
20 g kvasca
500 g brašna
1 C prašak za pecivo
1 kašičica soli
100 ml mleka
120 ml vode
1 kašika ulja
1 šolja mleka
krupne soli
naribani sir
susam
lan po želji
Izmešati kvasac sa toplom vodom, malo šećera i ostaviti da nadodje oko 20-tak minuta.
Dodati toplo mleko, vodu, soli, C prašak za pecivo i sve ručno izmešati. Razviti na debljinu od oko 0,7 cm.
Rezačem za pizzu napraviti trake širine oko 1,5 - 2 cm.
Oblike dobijamo tako što ih valjamo u suprotnom smeru, malo ih pritisnemo da se testo ne počne kotrljati i slagati na pleh najmanje 2 cm jedan od drugog.
Ostavite da testo još nadodje i posle oko 20-30 minuta poprskati mlekom i posputi solju, susamom, naribanim sirom ili lanom po ukusu.
Staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći oko 15 minuta dok ne porumene.
Izmešati kvasac sa toplom vodom, malo šećera i ostaviti da nadodje oko 20-tak minuta.
Dodati toplo mleko, vodu, soli, C prašak za pecivo i sve ručno izmešati. Razviti na debljinu od oko 0,7 cm.
Rezačem za pizzu napraviti trake širine oko 1,5 - 2 cm.
Oblike dobijamo tako što ih valjamo u suprotnom smeru, malo ih pritisnemo da se testo ne počne kotrljati i slagati na pleh najmanje 2 cm jedan od drugog.
Ostavite da testo još nadodje i posle oko 20-30 minuta poprskati mlekom i posputi solju, susamom, naribanim sirom ili lanom po ukusu.
Staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći oko 15 minuta dok ne porumene.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.