burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija1

Grisini

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
1

Sastojci

Testo:

20 g kvasca

500 g brašna

1 C prašak za pecivo

1 kašičica soli

100 ml mleka

120 ml vode

1 kašika ulja

Za posipanje:

1 šolja mleka

krupne soli

naribani sir

susam

lan po želji

Grisini

Koraci pripreme

Izmešati kvasac sa toplom vodom, malo šećera i ostaviti da nadodje oko 20-tak minuta.

Dodati toplo mleko, vodu, soli, C prašak za pecivo i sve ručno izmešati. Razviti na debljinu od oko 0,7 cm.

Rezačem za pizzu napraviti trake širine oko 1,5 - 2 cm.

Oblike dobijamo tako što ih valjamo u suprotnom smeru, malo ih pritisnemo da se testo ne počne kotrljati i slagati na pleh najmanje 2 cm jedan od drugog.

Ostavite da testo još nadodje i posle oko 20-30 minuta poprskati mlekom i posputi solju, susamom, naribanim sirom ili lanom po ukusu.

Staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći oko 15 minuta dok ne porumene.

Naši proizvodi

Grisini

Koraci pripreme

Izmešati kvasac sa toplom vodom, malo šećera i ostaviti da nadodje oko 20-tak minuta.

Dodati toplo mleko, vodu, soli, C prašak za pecivo i sve ručno izmešati. Razviti na debljinu od oko 0,7 cm.

Rezačem za pizzu napraviti trake širine oko 1,5 - 2 cm.

Oblike dobijamo tako što ih valjamo u suprotnom smeru, malo ih pritisnemo da se testo ne počne kotrljati i slagati na pleh najmanje 2 cm jedan od drugog.

Ostavite da testo još nadodje i posle oko 20-30 minuta poprskati mlekom i posputi solju, susamom, naribanim sirom ili lanom po ukusu.

Staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći oko 15 minuta dok ne porumene.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept