burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25-30 većih pogačica

Grčke pogačice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25-30 većih pogačica

Sastojci

1/2 kesice C suvog kvasca

1 kašičica šećera

2 kašike mlake vode

oko 300 g brašna

1 kašičica soli

150 g maslaca

200 g feta sira

1 mali grčki jogurt

2 jajeta

(masline)

Grčke pogačice

Koraci pripreme

U činiju staviti kvasac i šećer i sipati dve kašike mlake vode. Ostaviti da nadođe.

U vanglu staviti brašno - oko 250 g , sipati so, staviti jaje, sitno iseckan puter, izmrvljen feta sir, grčki jogurt (masline ako želite da osetite ukus Mediterana).

Mesiti testo dok se dobro ne umese svi sastojci i dodavati brašna po potrebi.

Testo treba da bude malo lepljivo na kraju kako bi pogačice bile što mekše.

Ostaviti da odstoji oko pola sata kako bi testo naraslo.

Rastanjiti testo oklagijom na otprilike 1,5 cm, većom čašom vaditi pogačice i ređati ih na pleh obložen pek papirom.

Premazati umućenim jajetom i posuti susamom po želji.

Peći na 200 stepeni dok pogačice ne porumene.

Naši proizvodi

Grčke pogačice

Koraci pripreme

U činiju staviti kvasac i šećer i sipati dve kašike mlake vode. Ostaviti da nadođe.

U vanglu staviti brašno - oko 250 g , sipati so, staviti jaje, sitno iseckan puter, izmrvljen feta sir, grčki jogurt (masline ako želite da osetite ukus Mediterana).

Mesiti testo dok se dobro ne umese svi sastojci i dodavati brašna po potrebi.

Testo treba da bude malo lepljivo na kraju kako bi pogačice bile što mekše.

Ostaviti da odstoji oko pola sata kako bi testo naraslo.

Rastanjiti testo oklagijom na otprilike 1,5 cm, većom čašom vaditi pogačice i ređati ih na pleh obložen pek papirom.

Premazati umućenim jajetom i posuti susamom po želji.

Peći na 200 stepeni dok pogačice ne porumene.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept