burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Gibanica sa tikvicama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

500 g kora za pitu (16 listova)

Za fil:

500 g tikvice pečene

500 g sira urda

300 ml kisele pavlake 20% masnoće

7 komada jaja

0,5 dl maslinovog ulja

po ukusu sitna morska so

1 kesica C praška za pecivo

2 kašike suvog ili svežeg vlašca

Za preliv:

200 ml mleka

2 komada jaja

50 ml maslinovog ulja

Gibanica sa tikvicama

Koraci pripreme

Prvo tikvice isecite na kolutove, posolite i prelijte sa kašikom maslinovog ulja, izmešajte i prebacite u pleh obložen papirom za pečenje.

Stavite u zagrejanu rernu na 200 C stepeni da se propeku da omekšaju. Viljuškom izgnječite tikvice.

U veću posudu izlomite jaja, umutite viljuškom, dodajte tikvice i sve ostale sastojke koji su navedeni za fil. Dobro promešajte.

Kore odvojite po dve jer vam trebaju 8 rolata koji se slažu u kalup 35x20, obložen papirom za pečenje i nauljen, u dva reda.

Svaku drugu koru namažite filom i urolajte. Stavite u prvi red 4 rolata. Namažite ih filom. Urolajte i sledeća 4 rolata na isti način i stavite preko prvog reda.

Ako vam je ostao fil, meni nije, namažite gibanicu odozgo. Ja sam morala da dodatno napravim preliv od mleka, jaja i ulja i ovim prelila odozgo.

Gibanicu stavite u zagrejanu rernu na 180 C stepeni da se peče oko 50 minuta. Proveravajte, možda vaša rerna peče drugačije pa vam neće trebati više od 40 minuta.

Pečenu gibanicu izvadite iz rerne, pokrite kuhinjskom krpom i ostavite da se prohladi.

Seći na parčiće veličine po želji i poslužte toplo mada je isto tako dobra i kada se ohladi.

Naši proizvodi

Gibanica sa tikvicama

Koraci pripreme

Prvo tikvice isecite na kolutove, posolite i prelijte sa kašikom maslinovog ulja, izmešajte i prebacite u pleh obložen papirom za pečenje.

Stavite u zagrejanu rernu na 200 C stepeni da se propeku da omekšaju. Viljuškom izgnječite tikvice.

U veću posudu izlomite jaja, umutite viljuškom, dodajte tikvice i sve ostale sastojke koji su navedeni za fil. Dobro promešajte.

Kore odvojite po dve jer vam trebaju 8 rolata koji se slažu u kalup 35x20, obložen papirom za pečenje i nauljen, u dva reda.

Svaku drugu koru namažite filom i urolajte. Stavite u prvi red 4 rolata. Namažite ih filom. Urolajte i sledeća 4 rolata na isti način i stavite preko prvog reda.

Ako vam je ostao fil, meni nije, namažite gibanicu odozgo. Ja sam morala da dodatno napravim preliv od mleka, jaja i ulja i ovim prelila odozgo.

Gibanicu stavite u zagrejanu rernu na 180 C stepeni da se peče oko 50 minuta. Proveravajte, možda vaša rerna peče drugačije pa vam neće trebati više od 40 minuta.

Pečenu gibanicu izvadite iz rerne, pokrite kuhinjskom krpom i ostavite da se prohladi.

Seći na parčiće veličine po želji i poslužte toplo mada je isto tako dobra i kada se ohladi.

Autor

blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept