burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40 trouglića

Forneti

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40 trouglića

Sastojci

500 g kupovnih kora za pite i gibanicu

Za fil:

300 ml mleka

1/2 kvasca

200 ml ulja

1 kašičica soli

5 kašika brašna

5 kašika C griza

1 C prašak za pecivo

Za nadev:

sir, šunka, kačkavalj...po željji

Forneti

Koraci pripreme

U 300 ml mleka staviti 1/2 kvasca i ostaviti da dođe.

U to dodati 200 ml ulja,1 kašičicu soli, 5 kašika brašna pomešanih sa 1 C praškom za pecivo i 5 kašika C griza.

Ovom smesom se filuju kore. Kore su kupovne za gibanicu. Za jedan rolat je potrebno 5 kora.

Svaka kora se filuje napravljenom smesom u tankom sloju, a na petu poslednju staviti nadev po želji (sir, šunka, ajvar, kačkavalj....) i uviti u rolat.

Napraviti 3 ovakva rolata i ostaviti 1 sat da odstoji.

Pre pečenja rolate iseći na trouglove, premazati žumancetom i posipati susamom.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 25 minuta.

Naši proizvodi

Forneti

Koraci pripreme

U 300 ml mleka staviti 1/2 kvasca i ostaviti da dođe.

U to dodati 200 ml ulja,1 kašičicu soli, 5 kašika brašna pomešanih sa 1 C praškom za pecivo i 5 kašika C griza.

Ovom smesom se filuju kore. Kore su kupovne za gibanicu. Za jedan rolat je potrebno 5 kora.

Svaka kora se filuje napravljenom smesom u tankom sloju, a na petu poslednju staviti nadev po želji (sir, šunka, ajvar, kačkavalj....) i uviti u rolat.

Napraviti 3 ovakva rolata i ostaviti 1 sat da odstoji.

Pre pečenja rolate iseći na trouglove, premazati žumancetom i posipati susamom.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 25 minuta.

Autor

Irena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept