0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
500 g gotovih kora za pitu
300 ml mlakog mleka
1 kesica C suvog kvasca
200 ml ulja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
10 kašika brašna
sir po želji
malo šunke, pečenice, kačkavalja...
U mlako mleko otopiti kvasac sa šećerom i ostaviti 10 minuta da se aktivira.
Dodati ulje, so i 10 kašika brašna pa lepo sjediniti.
Odvojiti po 5 kora i svaku premazati filom, na poslednju petu koru pored kraja poređati sir pa uviti u rolat, i tako dok imate kora.
Rolate ostaviti sat vremena da odstoje, premazati žumancetom i susamom i seći na sitne male trougliće.
Staviti da se peče nekih 25 minuta, zavisno od rerene, na 180 stepeni.
U mlako mleko otopiti kvasac sa šećerom i ostaviti 10 minuta da se aktivira.
Dodati ulje, so i 10 kašika brašna pa lepo sjediniti.
Odvojiti po 5 kora i svaku premazati filom, na poslednju petu koru pored kraja poređati sir pa uviti u rolat, i tako dok imate kora.
Rolate ostaviti sat vremena da odstoje, premazati žumancetom i susamom i seći na sitne male trougliće.
Staviti da se peče nekih 25 minuta, zavisno od rerene, na 180 stepeni.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.