burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4 osobe

Forneti

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4 osobe

Sastojci

1 pakovanje kora za pitu/gibanicu

200 g sira

20 g C suvog pekarskog kvasca

250 ml mleka

1 kašičica šećera

1 kašika soli

10 kašika brašna

150 ml ulja

po želji suhomesnati proizvodi

Forneti

Koraci pripreme

Zagrejati 250 ml mleka. Dodati kašičicu šećera i 20 g C suvog pekarskog kvasca. Sačekati 10 minuta, da kvasac naraste.

U to dodati 10 kašika brašna, oko 150 ml ulja i kašiku soli. Dobro izmešati, da nema grudvica.

U drugoj posudi izgnječiti sir (ja sam koristila fetu) i, po želji, šunku, pečenicu...

Filovanje:
Staviti koru i premazati gore spremljenom smesom od kvasca, brašna, mleka i ulja. Tako raditi sa 5 kora.

Dakle stavljati kore jednu na drugu i premazivati tom smesom. Na poslednju, 6. koru, staviti pripremljeni sir/suhomesnato. Uviti u rolat.

Od ove mere može se napraviti dva takva rolata. Rolate staviti u kese i prekriti krpom.

Staviti da odstoji oko sat vremena. Nakon sat vremena, iseći na željene oblike - trouglove, kvadrate, pravougaonike, premazati umućenim jajetom ili maslacem i posuti susamom.

Peći, u zagrejanoj rerni, na 250°C oko 15 minuta, pa smanjiti na 200°C i peći još 5-10 minuta. Zavisi od rerne.

Naši proizvodi

Forneti

Koraci pripreme

Zagrejati 250 ml mleka. Dodati kašičicu šećera i 20 g C suvog pekarskog kvasca. Sačekati 10 minuta, da kvasac naraste.

U to dodati 10 kašika brašna, oko 150 ml ulja i kašiku soli. Dobro izmešati, da nema grudvica.

U drugoj posudi izgnječiti sir (ja sam koristila fetu) i, po želji, šunku, pečenicu...

Filovanje:
Staviti koru i premazati gore spremljenom smesom od kvasca, brašna, mleka i ulja. Tako raditi sa 5 kora.

Dakle stavljati kore jednu na drugu i premazivati tom smesom. Na poslednju, 6. koru, staviti pripremljeni sir/suhomesnato. Uviti u rolat.

Od ove mere može se napraviti dva takva rolata. Rolate staviti u kese i prekriti krpom.

Staviti da odstoji oko sat vremena. Nakon sat vremena, iseći na željene oblike - trouglove, kvadrate, pravougaonike, premazati umućenim jajetom ili maslacem i posuti susamom.

Peći, u zagrejanoj rerni, na 250°C oko 15 minuta, pa smanjiti na 200°C i peći još 5-10 minuta. Zavisi od rerne.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept