burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Dupli pužići sa spanaćem i sirom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

1 kesica C suvi kvasac

200 ml mleka

3 kašike ulja

1 žumance

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

400 g brašno T-400

100 g margarina

Fil:

200 g sira

100 g spanaća

1 belance

Dupli pužići sa spanaćem i sirom

Koraci pripreme

U toplo mleko dodati C kvasac, šećer, jednu kašiku brašna, promešati i ostaviti 15 minuta da se kvasac aktivira.

Polovini brašna dodati so, promešati i dodati kvasac, žumance, ulje, promešati i postepenim dodavanjem brašna zamesiti glatko testo. Testo pokriti i otaviti 30 - 40 minuta.

Kada je testo nadošlo, premesiti ga i podeliti na 4 loptice. Jednu lopticu razvući i narendati margarin, preko staviti drugu, opet narendati margarin, isto uraditi i sa trećom, stim što na četvrtu ne rendati margarin.

Testo razvucite u pravougaoni oblik i premažite prethodno napravljenim filom.

Fil:
Napraviti fil od sira, spanaća, dodati belance, promešati i posoliti po ukusu. Urolati testo, seći na debljini 1,5-2cm.

Ostavite ih 15 minuta, pre pečenja ih sa strane premažite sa mešavinom maslinovog ulja i mleka.

Pecite ih oko 30 minuta u zagrejanoj rerni na 200°C.

Naši proizvodi

Dupli pužići sa spanaćem i sirom

Koraci pripreme

U toplo mleko dodati C kvasac, šećer, jednu kašiku brašna, promešati i ostaviti 15 minuta da se kvasac aktivira.

Polovini brašna dodati so, promešati i dodati kvasac, žumance, ulje, promešati i postepenim dodavanjem brašna zamesiti glatko testo. Testo pokriti i otaviti 30 - 40 minuta.

Kada je testo nadošlo, premesiti ga i podeliti na 4 loptice. Jednu lopticu razvući i narendati margarin, preko staviti drugu, opet narendati margarin, isto uraditi i sa trećom, stim što na četvrtu ne rendati margarin.

Testo razvucite u pravougaoni oblik i premažite prethodno napravljenim filom.

Fil:
Napraviti fil od sira, spanaća, dodati belance, promešati i posoliti po ukusu. Urolati testo, seći na debljini 1,5-2cm.

Ostavite ih 15 minuta, pre pečenja ih sa strane premažite sa mešavinom maslinovog ulja i mleka.

Pecite ih oko 30 minuta u zagrejanoj rerni na 200°C.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept