0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
1 C suvi kvasac
1 mala kašičica šećera
1 kašika glatkog brašna
150 ml mlakog mleka
350 g brašna
1 mala kašičica soli
50 ml ulja
1 kašika jogurta
1 mala kašičica soli
2 male kašičice brašna
na vrh noža C prašak za pecivo
Testo:
U 150 ml mlakog mleka razmutiti kvasac, 1 malu kašičicu šećera i veliku kašiku brašna. Ostaviti da odstoji 15 minuta. Zatim dodati brašno, 1 malu kašičicu soli, ulje, i 1 veliku kašiku jogurta i umesite nelepljivo mekano testo. Ostavite na toplo da odstoji 30 minuta.
Testo premesiti i podeliti na jednake delove, zatim svaki posebno istanjiti rukama.
Kalup za pečenje obložite papirom i slance peći 10 minuta na 220 C, a za to vreme pripremiti slani preliv.
Slani preliv:
Slani preliv pripremiti od brašna, soli i malo praška za pecivo i veoma malo vode.
Preliti slace sa slanim prelivom pa ih vratiti nazad u pećnicu na 5 minuta.
Slanci kada su pečeni premazati sa malo otopljenog margarina (ili sa malo ulja) radi sjaja i poslužiti.
Testo:
U 150 ml mlakog mleka razmutiti kvasac, 1 malu kašičicu šećera i veliku kašiku brašna. Ostaviti da odstoji 15 minuta. Zatim dodati brašno, 1 malu kašičicu soli, ulje, i 1 veliku kašiku jogurta i umesite nelepljivo mekano testo. Ostavite na toplo da odstoji 30 minuta.
Testo premesiti i podeliti na jednake delove, zatim svaki posebno istanjiti rukama.
Kalup za pečenje obložite papirom i slance peći 10 minuta na 220 C, a za to vreme pripremiti slani preliv.
Slani preliv:
Slani preliv pripremiti od brašna, soli i malo praška za pecivo i veoma malo vode.
Preliti slace sa slanim prelivom pa ih vratiti nazad u pećnicu na 5 minuta.
Slanci kada su pečeni premazati sa malo otopljenog margarina (ili sa malo ulja) radi sjaja i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.