burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Domaći slanici

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

1 C suvi kvasac

1 mala kašičica šećera

1 kašika glatkog brašna

150 ml mlakog mleka

350 g brašna

1 mala kašičica soli

50 ml ulja

1 kašika jogurta

Za preliv:

1 mala kašičica soli

2 male kašičice brašna

na vrh noža C prašak za pecivo

Domaći slanici

Koraci pripreme

Testo:
U 150 ml mlakog mleka razmutiti kvasac, 1 malu kašičicu šećera i veliku kašiku brašna. Ostaviti da odstoji 15 minuta. Zatim dodati brašno, 1 malu kašičicu soli, ulje, i 1 veliku kašiku jogurta i umesite nelepljivo mekano testo. Ostavite na toplo da odstoji 30 minuta.

Testo premesiti i podeliti na jednake delove, zatim svaki posebno istanjiti rukama.

Kalup za pečenje obložite papirom i slance peći 10 minuta na 220 C, a za to vreme pripremiti slani preliv.

Slani preliv:
Slani preliv pripremiti od brašna, soli i malo praška za pecivo i veoma malo vode.

Preliti slace sa slanim prelivom pa ih vratiti nazad u pećnicu na 5 minuta.

Slanci kada su pečeni premazati sa malo otopljenog margarina (ili sa malo ulja) radi sjaja i poslužiti.

Naši proizvodi

Domaći slanici

Koraci pripreme

Testo:
U 150 ml mlakog mleka razmutiti kvasac, 1 malu kašičicu šećera i veliku kašiku brašna. Ostaviti da odstoji 15 minuta. Zatim dodati brašno, 1 malu kašičicu soli, ulje, i 1 veliku kašiku jogurta i umesite nelepljivo mekano testo. Ostavite na toplo da odstoji 30 minuta.

Testo premesiti i podeliti na jednake delove, zatim svaki posebno istanjiti rukama.

Kalup za pečenje obložite papirom i slance peći 10 minuta na 220 C, a za to vreme pripremiti slani preliv.

Slani preliv:
Slani preliv pripremiti od brašna, soli i malo praška za pecivo i veoma malo vode.

Preliti slace sa slanim prelivom pa ih vratiti nazad u pećnicu na 5 minuta.

Slanci kada su pečeni premazati sa malo otopljenog margarina (ili sa malo ulja) radi sjaja i poslužiti.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept