burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 10

Domaće perece

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 10

Sastojci

1 kesica C suvog kvasca

1 kašičica šećera

100 ml mleka

200 ml vode

so

4 kašike ulja

oko 500 g brašna

Domaće perece

Koraci pripreme

Suvi kvasac potopiti sa malo šećera,vode i 1 kašičicom brašna i ostaviti da se aktivira.

Mleku, vodi i ulju dodati brašno i nadošli kvasac i lepo umesiti testo, koje se ne lepi.

Testo ostaviti da odmori oko 15 min.

Podeliti na 10 loptica.

Svaku lopticu rastanjiti u obliku tankog valjka i saviti u oblik perece.

Ostaviti u plehu oko 10 min dok se rerna ne ugreje na 180°C.

Premazati jajetom posuti krupnu so i peći oko 20 min.

Naši proizvodi

Domaće perece

Koraci pripreme

Suvi kvasac potopiti sa malo šećera,vode i 1 kašičicom brašna i ostaviti da se aktivira.

Mleku, vodi i ulju dodati brašno i nadošli kvasac i lepo umesiti testo, koje se ne lepi.

Testo ostaviti da odmori oko 15 min.

Podeliti na 10 loptica.

Svaku lopticu rastanjiti u obliku tankog valjka i saviti u oblik perece.

Ostaviti u plehu oko 10 min dok se rerna ne ugreje na 180°C.

Premazati jajetom posuti krupnu so i peći oko 20 min.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept