0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
oko 10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 10
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica šećera
100 ml mleka
200 ml vode
so
4 kašike ulja
oko 500 g brašna
Suvi kvasac potopiti sa malo šećera,vode i 1 kašičicom brašna i ostaviti da se aktivira.
Mleku, vodi i ulju dodati brašno i nadošli kvasac i lepo umesiti testo, koje se ne lepi.
Testo ostaviti da odmori oko 15 min.
Podeliti na 10 loptica.
Svaku lopticu rastanjiti u obliku tankog valjka i saviti u oblik perece.
Ostaviti u plehu oko 10 min dok se rerna ne ugreje na 180°C.
Premazati jajetom posuti krupnu so i peći oko 20 min.
Suvi kvasac potopiti sa malo šećera,vode i 1 kašičicom brašna i ostaviti da se aktivira.
Mleku, vodi i ulju dodati brašno i nadošli kvasac i lepo umesiti testo, koje se ne lepi.
Testo ostaviti da odmori oko 15 min.
Podeliti na 10 loptica.
Svaku lopticu rastanjiti u obliku tankog valjka i saviti u oblik perece.
Ostaviti u plehu oko 10 min dok se rerna ne ugreje na 180°C.
Premazati jajetom posuti krupnu so i peći oko 20 min.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.