0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
500 ml mleka
C suvi kvasac (20 g)
3 jaja
300 ml ulja
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
250 g margarina
800 g brašna
nadev po želji (sir, šunka, kačkavalj...)
U vanglicu sipajte malo mlakog mleka potopite kvasac i dodajte šećer.
Dodajte 1 jaje, ulje, i pola brašna, zatim so i dobro izjednačite testo.
Zatim dodajte ostatak brašna da dobijete mekano glatko testo. Pokrite krpom i pustite da naraste.
Kad je testo naraslo izvrnite ga na dasku na koju ste vrlo malo posuli brašnom.
Testo razvucite u veći pravougaonik i namažite margarinom.
Urolujte i presecite na pola. Prvo razvite jednu polovinu tanko za pola cm, presecite na pola pa pravite trouglova, staviti nadev i uvijajte u kiflice.
Tako uradite i sa ostatkom testa. Testo premažite jajetom i pospite susamom.
Ostavite 15 min da malo narastu, pa pecite u rerni na 200 stepeni 30 min.
U vanglicu sipajte malo mlakog mleka potopite kvasac i dodajte šećer.
Dodajte 1 jaje, ulje, i pola brašna, zatim so i dobro izjednačite testo.
Zatim dodajte ostatak brašna da dobijete mekano glatko testo. Pokrite krpom i pustite da naraste.
Kad je testo naraslo izvrnite ga na dasku na koju ste vrlo malo posuli brašnom.
Testo razvucite u veći pravougaonik i namažite margarinom.
Urolujte i presecite na pola. Prvo razvite jednu polovinu tanko za pola cm, presecite na pola pa pravite trouglova, staviti nadev i uvijajte u kiflice.
Tako uradite i sa ostatkom testa. Testo premažite jajetom i pospite susamom.
Ostavite 15 min da malo narastu, pa pecite u rerni na 200 stepeni 30 min.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.