0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
2 veće pice
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
2 veće pice
500 g brašna
250 ml vode
100 ml ulja
1/2 kesice C Suvog kvasca
1 kašičica soli
1 kašika šećera
200 ml paradajz pelata
2-3 kašike maslinovog ulja
1 kašičica soli
origano po želji
300 g šunkarice
150 g kulena
450 g trapista
400 g šampinjona
masline
Od navedenih sastojaka umesiti testo i ostaviti ga sat vremena da odstoji.
Za to vreme pomešati pelat, ulje, origano i so.
Kada je testo nadošlo, podeliti ga na dva jednaka dela.
Rastanjiti polovinu testa do željene debljine u obliku kruga.
Premazati pelatom, pa ređati šampinjone, šunkaricu, kulen, sir i masline.
Na kraju preliti sa još malo pelata. Isto ponoviti sa drugom polovinom testa.
Picu peći na 200°C oko 15-20 minuta.
Od navedenih sastojaka umesiti testo i ostaviti ga sat vremena da odstoji.
Za to vreme pomešati pelat, ulje, origano i so.
Kada je testo nadošlo, podeliti ga na dva jednaka dela.
Rastanjiti polovinu testa do željene debljine u obliku kruga.
Premazati pelatom, pa ređati šampinjone, šunkaricu, kulen, sir i masline.
Na kraju preliti sa još malo pelata. Isto ponoviti sa drugom polovinom testa.
Picu peći na 200°C oko 15-20 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.