burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija2 veće pice

Domaća pizza

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
2 veće pice

Sastojci

Testo:

500 g brašna

250 ml vode

100 ml ulja

1/2 kesice C Suvog kvasca

1 kašičica soli

1 kašika šećera

Nadev:

200 ml paradajz pelata

2-3 kašike maslinovog ulja

1 kašičica soli

origano po želji

300 g šunkarice

150 g kulena

450 g trapista

400 g šampinjona

masline

Domaća pizza

Koraci pripreme

Od navedenih sastojaka umesiti testo i ostaviti ga sat vremena da odstoji.

Za to vreme pomešati pelat, ulje, origano i so.

Kada je testo nadošlo, podeliti ga na dva jednaka dela.

Rastanjiti polovinu testa do željene debljine u obliku kruga.

Premazati pelatom, pa ređati šampinjone, šunkaricu, kulen, sir i masline.

Na kraju preliti sa još malo pelata. Isto ponoviti sa drugom polovinom testa.

Picu peći na 200°C oko 15-20 minuta.

Naši proizvodi

Domaća pizza

Koraci pripreme

Od navedenih sastojaka umesiti testo i ostaviti ga sat vremena da odstoji.

Za to vreme pomešati pelat, ulje, origano i so.

Kada je testo nadošlo, podeliti ga na dva jednaka dela.

Rastanjiti polovinu testa do željene debljine u obliku kruga.

Premazati pelatom, pa ređati šampinjone, šunkaricu, kulen, sir i masline.

Na kraju preliti sa još malo pelata. Isto ponoviti sa drugom polovinom testa.

Picu peći na 200°C oko 15-20 minuta.

Autor

food blog Miss Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept