burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Domaća kora za pizzu

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

300 g brašna tip 850

1 kesica C suvog kvasca

1/2 čaše mlake vode

1 kašičica šećera

1 prstohvat soli

malo ulja

Domaća kora za pizzu

Koraci pripreme

U pola čaše mlake vode dodati C suvi kvasac i kašičicu šećera.

Promešati, poklopiti tanjirićem i ostaviti da kvasac nadođe.

U dublju činiju sipati brašno, dodati prstohvat soli i promešati. Zatim, dodati ulje i nadošli kvasac.

Mesiti sa dobrim raspoloženjem, prekriti krpom i ostaviti sat vremena da testo naraste.

Nakon toga, razvući testo, staviti omiljene nadeve i peći na 200 stepeni, 15-20 minuta.

Bićete ponosni na sebe, jer ste napravili pravu domaću pizzu, a one kupovne kore neka zaborave na vas.

Naši proizvodi

Domaća kora za pizzu

Koraci pripreme

U pola čaše mlake vode dodati C suvi kvasac i kašičicu šećera.

Promešati, poklopiti tanjirićem i ostaviti da kvasac nadođe.

U dublju činiju sipati brašno, dodati prstohvat soli i promešati. Zatim, dodati ulje i nadošli kvasac.

Mesiti sa dobrim raspoloženjem, prekriti krpom i ostaviti sat vremena da testo naraste.

Nakon toga, razvući testo, staviti omiljene nadeve i peći na 200 stepeni, 15-20 minuta.

Bićete ponosni na sebe, jer ste napravili pravu domaću pizzu, a one kupovne kore neka zaborave na vas.

Autor

Jelica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept