0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
300 g brašna tip 850
1 kesica C suvog kvasca
1/2 čaše mlake vode
1 kašičica šećera
1 prstohvat soli
malo ulja
U pola čaše mlake vode dodati C suvi kvasac i kašičicu šećera.
Promešati, poklopiti tanjirićem i ostaviti da kvasac nadođe.
U dublju činiju sipati brašno, dodati prstohvat soli i promešati. Zatim, dodati ulje i nadošli kvasac.
Mesiti sa dobrim raspoloženjem, prekriti krpom i ostaviti sat vremena da testo naraste.
Nakon toga, razvući testo, staviti omiljene nadeve i peći na 200 stepeni, 15-20 minuta.
Bićete ponosni na sebe, jer ste napravili pravu domaću pizzu, a one kupovne kore neka zaborave na vas.
U pola čaše mlake vode dodati C suvi kvasac i kašičicu šećera.
Promešati, poklopiti tanjirićem i ostaviti da kvasac nadođe.
U dublju činiju sipati brašno, dodati prstohvat soli i promešati. Zatim, dodati ulje i nadošli kvasac.
Mesiti sa dobrim raspoloženjem, prekriti krpom i ostaviti sat vremena da testo naraste.
Nakon toga, razvući testo, staviti omiljene nadeve i peći na 200 stepeni, 15-20 minuta.
Bićete ponosni na sebe, jer ste napravili pravu domaću pizzu, a one kupovne kore neka zaborave na vas.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.