0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
30-40
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30-40
2 žumanca
1 kesica C suvog kvasca
3 kašičice soli
3 kašičice šećera
1,5 kafena šoljica ulja
400 ml mleka
300 ml vode
oko 1 kg brašna
250 g margarina
400 g šunke (u komadu)
300 g kačkavalja (u komadu)
pakovanje svežih šampinjona
kečap
Zagrejati mleko i vodu (da budu mlaki), dodati jednu kašičicu šećera i kesicu C suvog kvasca.
Promešati kašikom i ostaviti na toplom da kvasac krene. U vangli izmešati oko 600 g brašna, 3 kašičice soli, 2 kašičice šećera.
Prstima napraviti udubljenje pa staviti žumanca, ulje i narasli kvasac.
Prvo testo promesati varjačom, pa onda mesiti rukom dodavajući još brašna. Testo je gotovo kada prestane da se lepi za prste. Ostaviti 20-tak minuta da naraste.
Naraslo testo podeliti na 4 dela. Svaki deo testa razvući oklagijom na debljinu 0,5 cm, premazati kečapom, te narendati prvo margarin (malo utapkati rukom).
Preko margarina narendati šunku i kačkavalj, pa posuti šampinjone narezane na listiće.
Testo zaviti u rolat, pa oblikovati trougliće prstima (pritisnuti testo). Iseći trougliće i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
Svaki trouglić premazati belancem i posuti susamom.
Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumene.
Zagrejati mleko i vodu (da budu mlaki), dodati jednu kašičicu šećera i kesicu C suvog kvasca.
Promešati kašikom i ostaviti na toplom da kvasac krene. U vangli izmešati oko 600 g brašna, 3 kašičice soli, 2 kašičice šećera.
Prstima napraviti udubljenje pa staviti žumanca, ulje i narasli kvasac.
Prvo testo promesati varjačom, pa onda mesiti rukom dodavajući još brašna. Testo je gotovo kada prestane da se lepi za prste. Ostaviti 20-tak minuta da naraste.
Naraslo testo podeliti na 4 dela. Svaki deo testa razvući oklagijom na debljinu 0,5 cm, premazati kečapom, te narendati prvo margarin (malo utapkati rukom).
Preko margarina narendati šunku i kačkavalj, pa posuti šampinjone narezane na listiće.
Testo zaviti u rolat, pa oblikovati trougliće prstima (pritisnuti testo). Iseći trougliće i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
Svaki trouglić premazati belancem i posuti susamom.
Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumene.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.