burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30-40

Dansko pecivo

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30-40

Sastojci

Za testo:

2 žumanca

1 kesica C suvog kvasca

3 kašičice soli

3 kašičice šećera

1,5 kafena šoljica ulja

400 ml mleka

300 ml vode

oko 1 kg brašna

Za fil:

250 g margarina

400 g šunke (u komadu)

300 g kačkavalja (u komadu)

pakovanje svežih šampinjona

kečap

Dansko pecivo

Koraci pripreme

Zagrejati mleko i vodu (da budu mlaki), dodati jednu kašičicu šećera i kesicu C suvog kvasca.

Promešati kašikom i ostaviti na toplom da kvasac krene. U vangli izmešati oko 600 g brašna, 3 kašičice soli, 2 kašičice šećera.

Prstima napraviti udubljenje pa staviti žumanca, ulje i narasli kvasac.

Prvo testo promesati varjačom, pa onda mesiti rukom dodavajući još brašna. Testo je gotovo kada prestane da se lepi za prste. Ostaviti 20-tak minuta da naraste.

Naraslo testo podeliti na 4 dela. Svaki deo testa razvući oklagijom na debljinu 0,5 cm, premazati kečapom, te narendati prvo margarin (malo utapkati rukom).

Preko margarina narendati šunku i kačkavalj, pa posuti šampinjone narezane na listiće.

Testo zaviti u rolat, pa oblikovati trougliće prstima (pritisnuti testo). Iseći trougliće i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.

Svaki trouglić premazati belancem i posuti susamom.

Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumene.

Naši proizvodi

Dansko pecivo

Koraci pripreme

Zagrejati mleko i vodu (da budu mlaki), dodati jednu kašičicu šećera i kesicu C suvog kvasca.

Promešati kašikom i ostaviti na toplom da kvasac krene. U vangli izmešati oko 600 g brašna, 3 kašičice soli, 2 kašičice šećera.

Prstima napraviti udubljenje pa staviti žumanca, ulje i narasli kvasac.

Prvo testo promesati varjačom, pa onda mesiti rukom dodavajući još brašna. Testo je gotovo kada prestane da se lepi za prste. Ostaviti 20-tak minuta da naraste.

Naraslo testo podeliti na 4 dela. Svaki deo testa razvući oklagijom na debljinu 0,5 cm, premazati kečapom, te narendati prvo margarin (malo utapkati rukom).

Preko margarina narendati šunku i kačkavalj, pa posuti šampinjone narezane na listiće.

Testo zaviti u rolat, pa oblikovati trougliće prstima (pritisnuti testo). Iseći trougliće i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.

Svaki trouglić premazati belancem i posuti susamom.

Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumene.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept