burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Cvetovi

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

200 ml kiselog mleka

100 ml mleka

1 kockice kvasca (oko 20 g) ili 1 kesica C suvog kvasca

1 kašičica šećera

500-550 g brašna

malo ulja (1-2 kašike)

200 g sira

2 jaja

Cvetovi

Koraci pripreme

U mleku rastopiti kvasac dodati šećer, malo ulja (1 -2 kašike), kiselo mleko, brašno i jedno jaje.

Umesiti mekše testo i ostaviti da naraste. Testo izručiti na površinu posutu brašnom.

Razviti oklagijom i seći jednake pravougaonike.

Viljuškom u dnu obeležiti pet otisaka viljuške, a između svakog otiska iseći koliki je otisak prema gore.

Okrenuti testo, premazati uljem, ubaciti malo sira, uviti od čistog dela ka isečenom i saviti u krug.

Ređati u obložen pleh obložen pek-papirom. Ostaviti da malo odstoje, rernu uključiti na 180 stepeni.

Cvetiće premazati žumancetom i posuti susamom. Peći oko tridesetak min. potom pokriti krpom da odstoje.

Naši proizvodi

Cvetovi

Koraci pripreme

U mleku rastopiti kvasac dodati šećer, malo ulja (1 -2 kašike), kiselo mleko, brašno i jedno jaje.

Umesiti mekše testo i ostaviti da naraste. Testo izručiti na površinu posutu brašnom.

Razviti oklagijom i seći jednake pravougaonike.

Viljuškom u dnu obeležiti pet otisaka viljuške, a između svakog otiska iseći koliki je otisak prema gore.

Okrenuti testo, premazati uljem, ubaciti malo sira, uviti od čistog dela ka isečenom i saviti u krug.

Ređati u obložen pleh obložen pek-papirom. Ostaviti da malo odstoje, rernu uključiti na 180 stepeni.

Cvetiće premazati žumancetom i posuti susamom. Peći oko tridesetak min. potom pokriti krpom da odstoje.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept