0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
7
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
7
600 g brašna
250 300 ml vode
30 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 kesica C praška za pecivo
1 kašika aleve paprike
60 ml ulja
malo posnog majoneza za premaz
Kvasac rastvoriti u mlakoj vodi sa kašičicom šećera i malo brašna i ostaviti da nadođe. 
Preostalo brašno prosejati u dublji sud ili vanglu zajedno sa praškom za pecivo, pa mu dodati so, ulje, alevu papriku i nadošli kvasac. 
Umesiti glatko mekano testo uz postepeno dodavanje još malo brašna. Testo odmah razviti u veću koru i seći na kiflice željene veličine. 
Motati ih na uobičajen način. Ređati ih u pleh obložen pek- papirom i ostaviti da narastaju oko sat i po vremena. 
Nakon toga ih premazati posnim majonezom. 
Peći ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta. 
Prohladiti ih, pa služiti.
Kvasac rastvoriti u mlakoj vodi sa kašičicom šećera i malo brašna i ostaviti da nadođe. 
Preostalo brašno prosejati u dublji sud ili vanglu zajedno sa praškom za pecivo, pa mu dodati so, ulje, alevu papriku i nadošli kvasac. 
Umesiti glatko mekano testo uz postepeno dodavanje još malo brašna. Testo odmah razviti u veću koru i seći na kiflice željene veličine. 
Motati ih na uobičajen način. Ređati ih u pleh obložen pek- papirom i ostaviti da narastaju oko sat i po vremena. 
Nakon toga ih premazati posnim majonezom. 
Peći ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta. 
Prohladiti ih, pa služiti.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.