burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija7

Crvene kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
7

Sastojci

600 g brašna

250 300 ml vode

30 g svežeg kvasca

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

1 kesica C praška za pecivo

1 kašika aleve paprike

60 ml ulja

malo posnog majoneza za premaz

Crvene kiflice

Koraci pripreme

Kvasac rastvoriti u mlakoj vodi sa kašičicom šećera i malo brašna i ostaviti da nadođe.

Preostalo brašno prosejati u dublji sud ili vanglu zajedno sa praškom za pecivo, pa mu dodati so, ulje, alevu papriku i nadošli kvasac.

Umesiti glatko mekano testo uz postepeno dodavanje još malo brašna. Testo odmah razviti u veću koru i seći na kiflice željene veličine.

Motati ih na uobičajen način. Ređati ih u pleh obložen pek- papirom i ostaviti da narastaju oko sat i po vremena.

Nakon toga ih premazati posnim majonezom.

Peći ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.

Prohladiti ih, pa služiti.

Naši proizvodi

Crvene kiflice

Koraci pripreme

Kvasac rastvoriti u mlakoj vodi sa kašičicom šećera i malo brašna i ostaviti da nadođe.

Preostalo brašno prosejati u dublji sud ili vanglu zajedno sa praškom za pecivo, pa mu dodati so, ulje, alevu papriku i nadošli kvasac.

Umesiti glatko mekano testo uz postepeno dodavanje još malo brašna. Testo odmah razviti u veću koru i seći na kiflice željene veličine.

Motati ih na uobičajen način. Ređati ih u pleh obložen pek- papirom i ostaviti da narastaju oko sat i po vremena.

Nakon toga ih premazati posnim majonezom.

Peći ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.

Prohladiti ih, pa služiti.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept