burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Bubble pecivo

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

50 g brašna

20 g kvasca

200 ml mlake vode

1 kašika šećera

450 g brašna

1,5 kašičica soli

90 g kisele pavlake

100 ml ulja

Punjenje:

100-150 g kačkavalja

100-150 g šunke

Bubble pecivo

Koraci pripreme

U 50 g brašna dodati šećer i izmrvljeni kvasac i mlaku vodu, pa zatim sve izmešati i ostaviti 10 minuta da kvasac startuje.

Dodati ulje i pavlaku i dobro izmešati.

Dodati ostatak brašna i so i umesiti mekano testo. Pokriti najlonom i ostaviti 40 minuta da nadođe.

Testo razmesiti. Kidati na manje komadiće i praviti male loptice i stavljati u svaku po komadić kačkavalja i šunke.

Ređati u podmazan pleh. Ostaviti 40 minuta da naraste.

Peći na 200 stepeni nekih 30 minuta.

Pečeno premazati uljem.

Bubble pecivo

Koraci pripreme

U 50 g brašna dodati šećer i izmrvljeni kvasac i mlaku vodu, pa zatim sve izmešati i ostaviti 10 minuta da kvasac startuje.

Dodati ulje i pavlaku i dobro izmešati.

Dodati ostatak brašna i so i umesiti mekano testo. Pokriti najlonom i ostaviti 40 minuta da nadođe.

Testo razmesiti. Kidati na manje komadiće i praviti male loptice i stavljati u svaku po komadić kačkavalja i šunke.

Ređati u podmazan pleh. Ostaviti 40 minuta da naraste.

Peći na 200 stepeni nekih 30 minuta.

Pečeno premazati uljem.

Autor

Biljana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept