0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
50 g brašna
20 g kvasca
200 ml mlake vode
1 kašika šećera
450 g brašna
1,5 kašičica soli
90 g kisele pavlake
100 ml ulja
100-150 g kačkavalja
100-150 g šunke
U 50 g brašna dodati šećer i izmrvljeni kvasac i mlaku vodu, pa zatim sve izmešati i ostaviti 10 minuta da kvasac startuje.
Dodati ulje i pavlaku i dobro izmešati.
Dodati ostatak brašna i so i umesiti mekano testo. Pokriti najlonom i ostaviti 40 minuta da nadođe.
Testo razmesiti. Kidati na manje komadiće i praviti male loptice i stavljati u svaku po komadić kačkavalja i šunke.
Ređati u podmazan pleh. Ostaviti 40 minuta da naraste.
Peći na 200 stepeni nekih 30 minuta.
Pečeno premazati uljem.
U 50 g brašna dodati šećer i izmrvljeni kvasac i mlaku vodu, pa zatim sve izmešati i ostaviti 10 minuta da kvasac startuje.
Dodati ulje i pavlaku i dobro izmešati.
Dodati ostatak brašna i so i umesiti mekano testo. Pokriti najlonom i ostaviti 40 minuta da nadođe.
Testo razmesiti. Kidati na manje komadiće i praviti male loptice i stavljati u svaku po komadić kačkavalja i šunke.
Ređati u podmazan pleh. Ostaviti 40 minuta da naraste.
Peći na 200 stepeni nekih 30 minuta.
Pečeno premazati uljem.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.