0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
800 g brašna
300 ml mleka
200 ml jogurta
100 ml ulja
1 kašika šećera
1 kašika soli
2 kesice C Cuvog kvasca
Sjediniti toplo mleko, jogurt, ulje, šećer, so i kvasac, te postepeno dodavati brašno. Umesiti testo, pa ga ostaviti sat vremena da nadođe.
Testo blago premesiti i odvojiti 1/4 testa za ukrase.
U veći deo testa ubaciti novčić koji je prethodno opran i prokuvan. Oblikovati pogaču i ubaciti u kalup prečnika 25cm. Pogaču blago izbockati grančicom badnjaka.
Od onog manjeg dela testa napraviti 2 dugačke pletenice. Jednu podeliti na dva dela pa ih staviti na pogaču u obliku krsta, a drugu obmotati oko pogače.
Premazati pogaču jajetom, prekriti papirom za pečenje, da kora ne bi potamnela, pa staviti u rernu na 180°C, 25-30 min.
Gotovu česnicu premazati sa malo ulja.
Sjediniti toplo mleko, jogurt, ulje, šećer, so i kvasac, te postepeno dodavati brašno. Umesiti testo, pa ga ostaviti sat vremena da nadođe.
Testo blago premesiti i odvojiti 1/4 testa za ukrase.
U veći deo testa ubaciti novčić koji je prethodno opran i prokuvan. Oblikovati pogaču i ubaciti u kalup prečnika 25cm. Pogaču blago izbockati grančicom badnjaka.
Od onog manjeg dela testa napraviti 2 dugačke pletenice. Jednu podeliti na dva dela pa ih staviti na pogaču u obliku krsta, a drugu obmotati oko pogače.
Premazati pogaču jajetom, prekriti papirom za pečenje, da kora ne bi potamnela, pa staviti u rernu na 180°C, 25-30 min.
Gotovu česnicu premazati sa malo ulja.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.