0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
6
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
6
500 g brašna
1 kašika soli
1 kašika šećera
3 kašike maslinovog ulja
C kvasac
oko 3 dl vode
susam
lan
mak
seme suncokreta
1 kašika C sode bikarbone (za vodu u kojoj se kuva)
Pomešajte kvasac sa šećerom, soli i brašnom. Dodajte mokre sastojke i zamesite tvrđe testo, pa ga podelite ga na šest kuglica.
Neka odmore desetak minuta pa im prstima napravite rupice u sredini. Još malo neka odstoje dok vam provri voda za kuvanje.
U litar i po do dva vode stavite kašiku C sode bikarbone, kada provri spuštati bejgle i kuvati po par minuta sa svake strane.
Vaditi ih šupljom kašikom na pek papir i posuti semenkama po želji.
Pecite na 200 C dok ne budu zlataste.
Pomešajte kvasac sa šećerom, soli i brašnom. Dodajte mokre sastojke i zamesite tvrđe testo, pa ga podelite ga na šest kuglica.
Neka odmore desetak minuta pa im prstima napravite rupice u sredini. Još malo neka odstoje dok vam provri voda za kuvanje.
U litar i po do dva vode stavite kašiku C sode bikarbone, kada provri spuštati bejgle i kuvati po par minuta sa svake strane.
Vaditi ih šupljom kašikom na pek papir i posuti semenkama po želji.
Pecite na 200 C dok ne budu zlataste.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.