burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Bejgl pecivo

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

500 g brašna

1 kašika soli

1 kašika šećera

3 kašike maslinovog ulja

C kvasac

oko 3 dl vode

Za posipanje:

susam

lan

mak

seme suncokreta

1 kašika C sode bikarbone (za vodu u kojoj se kuva)

Bejgl pecivo

Koraci pripreme

Pomešajte kvasac sa šećerom, soli i brašnom. Dodajte mokre sastojke i zamesite tvrđe testo, pa ga podelite ga na šest kuglica.

Neka odmore desetak minuta pa im prstima napravite rupice u sredini. Još malo neka odstoje dok vam provri voda za kuvanje.

U litar i po do dva vode stavite kašiku C sode bikarbone, kada provri spuštati bejgle i kuvati po par minuta sa svake strane.

Vaditi ih šupljom kašikom na pek papir i posuti semenkama po želji.

Pecite na 200 C dok ne budu zlataste.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Bejgl pecivo

Koraci pripreme

Pomešajte kvasac sa šećerom, soli i brašnom. Dodajte mokre sastojke i zamesite tvrđe testo, pa ga podelite ga na šest kuglica.

Neka odmore desetak minuta pa im prstima napravite rupice u sredini. Još malo neka odstoje dok vam provri voda za kuvanje.

U litar i po do dva vode stavite kašiku C sode bikarbone, kada provri spuštati bejgle i kuvati po par minuta sa svake strane.

Vaditi ih šupljom kašikom na pek papir i posuti semenkama po želji.

Pecite na 200 C dok ne budu zlataste.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept