burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme50 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20 kiflica

Bavarske kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
50 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20 kiflica

Sastojci

500 g brašna

1 kašičica soli

1/2 čaše od jogurta ulja

mleko i voda po potrebi

C prašak za pecivo

1 kašičica C sode bikarbone

so za posipanje

susam

Bavarske kiflice

Koraci pripreme

Zamesiti glatko testo od brašna, ulja, vode, mleka i C praška za pecivo.

Pustiti da testo blago naraste, a onda ga premesiti i ostaviti da malo odmori.

Nakon toga testo podeliti na jednake loptice koje ćete ravijati oklagijom u krug veličine manjeg tanjira, a zatim taj isti krug preklopiti na trouglić i umotati u kiflu (možete krug zasćci na pola do samog kraja, ali ne do kraja, a onda uplesti pletenicu od dva kraja koja dobijete).

Za to vreme stavite na šporet i blagu vatru 1l vode sa kašikom C sode bikarbone da provri. Kada krene da ključa smanjite vatru.

Svaku kiflicu ubacite u vodu na 10 sekundi, a onda prebacite na pleh za pečenje obložen pek papirom.

Dok su kiflice jos vlažne pospite ih odozgo solju i susamom.

Stavite kiflice u prethodno zagrejanu rernu i pecite 15-20 min.

Kiflice ce dobili divnu bakarnu boju.

Naši proizvodi

Bavarske kiflice

Koraci pripreme

Zamesiti glatko testo od brašna, ulja, vode, mleka i C praška za pecivo.

Pustiti da testo blago naraste, a onda ga premesiti i ostaviti da malo odmori.

Nakon toga testo podeliti na jednake loptice koje ćete ravijati oklagijom u krug veličine manjeg tanjira, a zatim taj isti krug preklopiti na trouglić i umotati u kiflu (možete krug zasćci na pola do samog kraja, ali ne do kraja, a onda uplesti pletenicu od dva kraja koja dobijete).

Za to vreme stavite na šporet i blagu vatru 1l vode sa kašikom C sode bikarbone da provri. Kada krene da ključa smanjite vatru.

Svaku kiflicu ubacite u vodu na 10 sekundi, a onda prebacite na pleh za pečenje obložen pek papirom.

Dok su kiflice jos vlažne pospite ih odozgo solju i susamom.

Stavite kiflice u prethodno zagrejanu rernu i pecite 15-20 min.

Kiflice ce dobili divnu bakarnu boju.

Autor

Vanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept