burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija5

Bavarske kifle i perece

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
5

Sastojci

10 g C suvog kvasca ili 40 g svežeg

200 ml mlakog mleka

200 ml mlake vode

1 kašičica šećera

2 kašičice soli

50 ml ulja

800 g brašna

1,5 l vode

4 kesice C sode bikarbone

Bavarske kifle i perece

Koraci pripreme

U posudu sipati kvasac, mleko, vodu, šećer, ulje, dobro izmešati zatim dodati polovinu brašna i 2 kašičice soli i mesiti rukom uz postepeno dodavanje druge polovine brašna, testo treba biti tvrdo i zato ga treba mesiti 10 minuta ,ostaviti ga da naraste oko 30 minuta.

Kada je testo naraslo podeliti ga na onoliko delova koliko zelite da dobijete kifli ili pereca, u mom slučaju delim testo na 18 do 20 delova od polovine pravim kifle a od polovine perece.

Svaku lopticu razvući na radnoj površini a zatim urolati u kiflu. U međuvremenu dok pravite kifle u šerpu stavite 1.5 l vode i 4 kesice C sode bikarbone da proključa, kada voda proključa gotove kifle spuštati u vrelu vodu i tako ih kuvajte 20-30 sekundi, isto to radite i sa perecama.

Kifle stavljati u pleh obložen pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta ili dok ne dobiju lepu braonkastu boju. Pečene kifle i perece odmah nakon pečenja premazati uljem.

Naši proizvodi

Bavarske kifle i perece

Koraci pripreme

U posudu sipati kvasac, mleko, vodu, šećer, ulje, dobro izmešati zatim dodati polovinu brašna i 2 kašičice soli i mesiti rukom uz postepeno dodavanje druge polovine brašna, testo treba biti tvrdo i zato ga treba mesiti 10 minuta ,ostaviti ga da naraste oko 30 minuta.

Kada je testo naraslo podeliti ga na onoliko delova koliko zelite da dobijete kifli ili pereca, u mom slučaju delim testo na 18 do 20 delova od polovine pravim kifle a od polovine perece.

Svaku lopticu razvući na radnoj površini a zatim urolati u kiflu. U međuvremenu dok pravite kifle u šerpu stavite 1.5 l vode i 4 kesice C sode bikarbone da proključa, kada voda proključa gotove kifle spuštati u vrelu vodu i tako ih kuvajte 20-30 sekundi, isto to radite i sa perecama.

Kifle stavljati u pleh obložen pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta ili dok ne dobiju lepu braonkastu boju. Pečene kifle i perece odmah nakon pečenja premazati uljem.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept