burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme90 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Bakine kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
90 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

1 kg brašna

500 ml jogurta

300 ml ulja

2 kašičice soli

2 kašičice šećera

1 kesica C praška za pecivo

1 C suvi kvasac

1 jaje

50 g margarina

1 žumance

50 g susama

200 g mladog sira

Bakine kiflice

Koraci pripreme

U mlako mleko stavite kvasac, kašičicu soli i kašičicu šećera. Ostavite malo da odstoji.

U zasebnu posudu dodajte ulje, jaje, 1 C prašak za pecivo, kašičicu soli i kašičicu šećera, zatim dodajte mleko sa nadošlim kvascem.

Zamesite smesu sa brašnom. Ostavite da odstoji 30 minuta na toplom mestu da testo naraste.

Nadošlo testo podelite u tri dela i svaki deo posebno razvucite u krug, zatim podelite na 12 jednakih trouglova.

Premažite trouglove uljem i dodajte parče mladog sira, zatim urolajte od većeg dela trougla ka manjem.

Kiflice ređate na podmazan pleh margarinom i ostavite da odstoji na toplom mestu kako bi kiflice narasle.

Kiflice premažite žumancetom i pospite susam po želji.

Pecite kiflice u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Naši proizvodi

Bakine kiflice

Koraci pripreme

U mlako mleko stavite kvasac, kašičicu soli i kašičicu šećera. Ostavite malo da odstoji.

U zasebnu posudu dodajte ulje, jaje, 1 C prašak za pecivo, kašičicu soli i kašičicu šećera, zatim dodajte mleko sa nadošlim kvascem.

Zamesite smesu sa brašnom. Ostavite da odstoji 30 minuta na toplom mestu da testo naraste.

Nadošlo testo podelite u tri dela i svaki deo posebno razvucite u krug, zatim podelite na 12 jednakih trouglova.

Premažite trouglove uljem i dodajte parče mladog sira, zatim urolajte od većeg dela trougla ka manjem.

Kiflice ređate na podmazan pleh margarinom i ostavite da odstoji na toplom mestu kako bi kiflice narasle.

Kiflice premažite žumancetom i pospite susam po želji.

Pecite kiflice u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept