burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija80 kiflica

Bakine kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
80 kiflica

Sastojci

1 kg brašna

1 C suvi kvasac

1/2 l mleka

1 kašičica šećera

2 kašičice soli

200 ml ulja

4 jaja

1 margarin

sitan sir

Bakine kiflice

Koraci pripreme

Staviti 1/2 l mleka da se ugreje.

Dodati C suvi kvasac i 1 kašičicu šećera i ostaviti da odstoji i nadođe.

Za to vreme pripremiti brašno, ulje, 1 jaje i so.

Kada je kvasac spreman, pomešati ga sa ostalim sastojcima i zamesiti testo.

Testo ostaviti da nadodje 1h. Razmesiti ga i podeliti na 10 jufkica. Svaku razvući na 8 delova i filovati.

Uvijati kiflice, ređati u pleh na pek papir.

Premazati žumancem, posuti susamom i peći na 200 stepeni 30 minuta.

Naši proizvodi

Bakine kiflice

Koraci pripreme

Staviti 1/2 l mleka da se ugreje.

Dodati C suvi kvasac i 1 kašičicu šećera i ostaviti da odstoji i nadođe.

Za to vreme pripremiti brašno, ulje, 1 jaje i so.

Kada je kvasac spreman, pomešati ga sa ostalim sastojcima i zamesiti testo.

Testo ostaviti da nadodje 1h. Razmesiti ga i podeliti na 10 jufkica. Svaku razvući na 8 delova i filovati.

Uvijati kiflice, ređati u pleh na pek papir.

Premazati žumancem, posuti susamom i peći na 200 stepeni 30 minuta.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept