burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Bakina pita od svega pomalo

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za testo:

2 dl mlake vode

1/2 kesice C suvog kvasca

1 kašičica šećera

300 g brašna i malo više

1/2 kašičice soli.

Za fil:

200 g sitnog sira

malo soli

1 jaje

100 g salame ili suvih kobasica

6 kašika lovačke salate

Bakina pita od svega pomalo

Koraci pripreme

U posudu staviti mlaku vodu, šećer i C suvi kvasac. Kada je kvasac počeo da radi dodati brašno i so i zamesiti testo.

Staviti ga na radnu površinu posutu brašnom i podeliti na tri dela i još malo ih mesti i ostaviti da narastu.

Za to vreme pripremiti fil tako što se sir, jaje i so po ukusu izmeša, a salama ili kobasica se iseku na sitnije komade.

Jedan deo naraslog testa se rastanjiti oklagijom za okruglu tepsiju i stavi se u tepsiju koja je namazana sa mašću ili je stavljen pek papir.

Preko prve kore se stavi polovina fila od sira, salama ili kobasica i lovačka salata.

Sa drugim delom testa i fila se uradi isto kao i sa prvim delom.

Treći deo testa se rastanji i stavi se preko fila.

Gornju koru namazati sa masti i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni i peći da porumeni oko 30 minuta.

Naši proizvodi

Bakina pita od svega pomalo

Koraci pripreme

U posudu staviti mlaku vodu, šećer i C suvi kvasac. Kada je kvasac počeo da radi dodati brašno i so i zamesiti testo.

Staviti ga na radnu površinu posutu brašnom i podeliti na tri dela i još malo ih mesti i ostaviti da narastu.

Za to vreme pripremiti fil tako što se sir, jaje i so po ukusu izmeša, a salama ili kobasica se iseku na sitnije komade.

Jedan deo naraslog testa se rastanjiti oklagijom za okruglu tepsiju i stavi se u tepsiju koja je namazana sa mašću ili je stavljen pek papir.

Preko prve kore se stavi polovina fila od sira, salama ili kobasica i lovačka salata.

Sa drugim delom testa i fila se uradi isto kao i sa prvim delom.

Treći deo testa se rastanji i stavi se preko fila.

Gornju koru namazati sa masti i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni i peći da porumeni oko 30 minuta.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept