burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Tri leće sa C eskimko sladoledom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

6 jaja

100 g šećera

1 C vanilin šećer

200 g brašna

1/2 kesice C praška za pecivo

malo soli

Mlečni preliv:

400 g kondenzovanog mleka

200 ml slatke pavlake

1 kesica C vanilin šećera

1/2 l mleka

Preliv:

200 ml karamel preliva

Sladoled:

1 C eskimko sa ukusom stracciatella

200 ml mleka

2 kašike čokoladnih mrvica

Za ukras:

50 g čokolade

karamel preliv

Tri leće sa C eskimko sladoledom

Koraci pripreme

Kora:
Odvojiti belanca od žumanca i izmuti ih mikserom, dodajući odmah malo soli, a kasnije postepeno šećer i C vanilin šećer.

Dobro izmutiti dok se ne dobije ujednačena glatka smesa. Dodavati jedno po jedno žumance. Na kraju dodati brašno i C prašak za pecivo i lagano izmešati sa varjačom. Razliti u manju tepsiju, koju ste prethodno premazali sa malo ulja. Peći oko dvadesetak minuta. Kada je pečena iseći na parčad željene veličine.

Mlečni preliv:
Izmešati kondezovano mleko, mleko i slatku pavlaku sa dodatkom C vanilin šećera dok se šećer ne rastopi. Preliva se vruća kora sa hladnim mlečnim prelivom.

U početku će kora plivati u prelivu, ali će kasnije sve lepo upiti. Kada se malo prohladi, staviti kolač u frižider.

Preliva se sa karamelom kada se dobro ohladi.

Sladoled C eskimko umutiti sa mlekom i ostaviti u zamrzivač da se zamrzne.

Serviranje:
Na ohlađeni kolač staviti pripremljeni C eskimko sladoled, ukrasiti čokoladnim ukrasom, mrvicama i karamel prelivom.

Naši proizvodi

Tri leće sa C eskimko sladoledom

Koraci pripreme

Kora:
Odvojiti belanca od žumanca i izmuti ih mikserom, dodajući odmah malo soli, a kasnije postepeno šećer i C vanilin šećer.

Dobro izmutiti dok se ne dobije ujednačena glatka smesa. Dodavati jedno po jedno žumance. Na kraju dodati brašno i C prašak za pecivo i lagano izmešati sa varjačom. Razliti u manju tepsiju, koju ste prethodno premazali sa malo ulja. Peći oko dvadesetak minuta. Kada je pečena iseći na parčad željene veličine.

Mlečni preliv:
Izmešati kondezovano mleko, mleko i slatku pavlaku sa dodatkom C vanilin šećera dok se šećer ne rastopi. Preliva se vruća kora sa hladnim mlečnim prelivom.

U početku će kora plivati u prelivu, ali će kasnije sve lepo upiti. Kada se malo prohladi, staviti kolač u frižider.

Preliva se sa karamelom kada se dobro ohladi.

Sladoled C eskimko umutiti sa mlekom i ostaviti u zamrzivač da se zamrzne.

Serviranje:
Na ohlađeni kolač staviti pripremljeni C eskimko sladoled, ukrasiti čokoladnim ukrasom, mrvicama i karamel prelivom.

Autor

Maja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept