burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija32

Torta sa malinama, čokoladom i sladoledom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
32

Sastojci

Za kore x 2:

6 belanca

prstohvat soli

12 kašika šećera

2 kašike prezli

Fil čokoladni:

12 žumanca

10 kašika šećera

50 g C kakaoa

1 C puding od čokolade

0,5 l mleka

250 g čokolade za kuvanje

200 g maslaca

Fil od maline:

400 g malina

300 ml vode

7 kašika šećera

1 kesica od 10 g C želatina

1 C puding od maline

Čokoladna glazura:

200 g čokolade za kuvanje

4 kašike ulja

100 g malina za ukrašavanje

Za serviranje:

1 C sladoled od maline Eskimko

Torta sa malinama, čokoladom i sladoledom

Koraci pripreme

Prvo spremite sladoled od maline po upustvu na kesici i zamrznite ga.

Pripremite kore za tortu na sledeći način:
Belancima dodajte prstohvat soli, umutite ih mikserom, zatim postepeno dodajte šećer kašiku po kašiku i umutite ih u čvrst sneg pa dodajte C kakao, prezle i varjačom izmešajte da se masa lepo sjedini.

Pleh od šporeta obložite masnim papirom za pečenje i masu ravnomerno rasporedite na pripremljeni pleh. Kore pecite na 200 C stepeni oko 15-20 minuta. Postupak ponovite još jednom i kore onda prepolovite da dobijete četiri kore.

Fil od čokolade:
Umutite 12 žumanca sa 10 kašika šećera, dodajte C kakao, C puding od čokolade, malo mleka, varjačom promešajte i izjednačite masu. Preostalo mleko stavite u šerpu na šporet da provri i onda u mleko sipajte umućenu smesu od žumanaca, kuvajte i neprekidno mešajte varjačom dok se ne zgusne.

Potom skloniti sa šporeta, izlomiti čokoladu na komadiće, dodati u vrelu masu i mešati varjačom sve dok se čokolada ne otopi i sjedini sa masom.

Fil ostaviti da se ohladi, pokrijte fil krpom da se ne stvori korica. U ohlađeni fil dodajte maslac koji je bio na sobnoj temperaturi, umutite mikserom i sjedinite masu.

Fil od maline:
Posudu sa malinama, šećerom i l vodom stavite na šporet da proključa. U manju posudu sipati 100 ml vode i 1 kesicu C želatina i ostavite da nabubri 5 minuta. Puding od malina rastvorite u preostalih 100 ml vode,

Nabubreli želatin dodajte u vrele maline, mešajte varjačom i kada se želatin otopi dodajte razmućeni puding od maline. Kuvajte i mešajte varjačom nekoliko minuta da se fil zgusne.

Fil od maline ostavite da se ohladi, ali ne potpuno, trebao bi da bude mlak kada se premazuje.

Koru stavite na tacnu, premažite jednim delom fila od čokolade, preko premažite fil od maline, zatim opet kora-fil od čokolade-fil od maline- kora-fil od čokolade-fil od maline. Na kraju stavite četvrtu koru, malo fila čokoladnog ostavite i premažite celu tortu.

Potom ide glazura od čokolade:
Na pari istopite čokoladu sa uljem. Promešajte i sjedinite u finu glatku masu.

Glazuru prelijte preko cele torte. Ukrasite malinama.

Tortu ostavite na hladnom da se ohladi i stegne. Poslužiti sa kuglom C sladoleda od maline.

Naši proizvodi

Torta sa malinama, čokoladom i sladoledom

Koraci pripreme

Prvo spremite sladoled od maline po upustvu na kesici i zamrznite ga.

Pripremite kore za tortu na sledeći način:
Belancima dodajte prstohvat soli, umutite ih mikserom, zatim postepeno dodajte šećer kašiku po kašiku i umutite ih u čvrst sneg pa dodajte C kakao, prezle i varjačom izmešajte da se masa lepo sjedini.

Pleh od šporeta obložite masnim papirom za pečenje i masu ravnomerno rasporedite na pripremljeni pleh. Kore pecite na 200 C stepeni oko 15-20 minuta. Postupak ponovite još jednom i kore onda prepolovite da dobijete četiri kore.

Fil od čokolade:
Umutite 12 žumanca sa 10 kašika šećera, dodajte C kakao, C puding od čokolade, malo mleka, varjačom promešajte i izjednačite masu. Preostalo mleko stavite u šerpu na šporet da provri i onda u mleko sipajte umućenu smesu od žumanaca, kuvajte i neprekidno mešajte varjačom dok se ne zgusne.

Potom skloniti sa šporeta, izlomiti čokoladu na komadiće, dodati u vrelu masu i mešati varjačom sve dok se čokolada ne otopi i sjedini sa masom.

Fil ostaviti da se ohladi, pokrijte fil krpom da se ne stvori korica. U ohlađeni fil dodajte maslac koji je bio na sobnoj temperaturi, umutite mikserom i sjedinite masu.

Fil od maline:
Posudu sa malinama, šećerom i l vodom stavite na šporet da proključa. U manju posudu sipati 100 ml vode i 1 kesicu C želatina i ostavite da nabubri 5 minuta. Puding od malina rastvorite u preostalih 100 ml vode,

Nabubreli želatin dodajte u vrele maline, mešajte varjačom i kada se želatin otopi dodajte razmućeni puding od maline. Kuvajte i mešajte varjačom nekoliko minuta da se fil zgusne.

Fil od maline ostavite da se ohladi, ali ne potpuno, trebao bi da bude mlak kada se premazuje.

Koru stavite na tacnu, premažite jednim delom fila od čokolade, preko premažite fil od maline, zatim opet kora-fil od čokolade-fil od maline- kora-fil od čokolade-fil od maline. Na kraju stavite četvrtu koru, malo fila čokoladnog ostavite i premažite celu tortu.

Potom ide glazura od čokolade:
Na pari istopite čokoladu sa uljem. Promešajte i sjedinite u finu glatku masu.

Glazuru prelijte preko cele torte. Ukrasite malinama.

Tortu ostavite na hladnom da se ohladi i stegne. Poslužiti sa kuglom C sladoleda od maline.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept