0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
32
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
32
6 belanca
prstohvat soli
12 kašika šećera
2 kašike prezli
12 žumanca
10 kašika šećera
50 g C kakaoa
1 C puding od čokolade
0,5 l mleka
250 g čokolade za kuvanje
200 g maslaca
400 g malina
300 ml vode
7 kašika šećera
1 kesica od 10 g C želatina
1 C puding od maline
200 g čokolade za kuvanje
4 kašike ulja
100 g malina za ukrašavanje
1 C sladoled od maline Eskimko
Prvo spremite sladoled od maline po upustvu na kesici i zamrznite ga.
Pripremite kore za tortu na sledeći način:
Belancima dodajte prstohvat soli, umutite ih mikserom, zatim postepeno dodajte šećer kašiku po kašiku i umutite ih u čvrst sneg pa dodajte C kakao, prezle i varjačom izmešajte da se masa lepo sjedini.
Pleh od šporeta obložite masnim papirom za pečenje i masu ravnomerno rasporedite na pripremljeni pleh. Kore pecite na 200 C stepeni oko 15-20 minuta. Postupak ponovite još jednom i kore onda prepolovite da dobijete četiri kore.
Fil od čokolade:
Umutite 12 žumanca sa 10 kašika šećera, dodajte C kakao, C puding od čokolade, malo mleka, varjačom promešajte i izjednačite masu. Preostalo mleko stavite u šerpu na šporet da provri i onda u mleko sipajte umućenu smesu od žumanaca, kuvajte i neprekidno mešajte varjačom dok se ne zgusne.
Potom skloniti sa šporeta, izlomiti čokoladu na komadiće, dodati u vrelu masu i mešati varjačom sve dok se čokolada ne otopi i sjedini sa masom.
Fil ostaviti da se ohladi, pokrijte fil krpom da se ne stvori korica. U ohlađeni fil dodajte maslac koji je bio na sobnoj temperaturi, umutite mikserom i sjedinite masu.
Fil od maline:
Posudu sa malinama, šećerom i l vodom stavite na šporet da proključa. U manju posudu sipati 100 ml vode i 1 kesicu C želatina i ostavite da nabubri 5 minuta. Puding od malina rastvorite u preostalih 100 ml vode,
Nabubreli želatin dodajte u vrele maline, mešajte varjačom i kada se želatin otopi dodajte razmućeni puding od maline. Kuvajte i mešajte varjačom nekoliko minuta da se fil zgusne.
Fil od maline ostavite da se ohladi, ali ne potpuno, trebao bi da bude mlak kada se premazuje.
Koru stavite na tacnu, premažite jednim delom fila od čokolade, preko premažite fil od maline, zatim opet kora-fil od čokolade-fil od maline- kora-fil od čokolade-fil od maline. Na kraju stavite četvrtu koru, malo fila čokoladnog ostavite i premažite celu tortu.
Potom ide glazura od čokolade:
Na pari istopite čokoladu sa uljem. Promešajte i sjedinite u finu glatku masu.
Glazuru prelijte preko cele torte. Ukrasite malinama.
Tortu ostavite na hladnom da se ohladi i stegne. Poslužiti sa kuglom C sladoleda od maline.
Prvo spremite sladoled od maline po upustvu na kesici i zamrznite ga.
Pripremite kore za tortu na sledeći način:
Belancima dodajte prstohvat soli, umutite ih mikserom, zatim postepeno dodajte šećer kašiku po kašiku i umutite ih u čvrst sneg pa dodajte C kakao, prezle i varjačom izmešajte da se masa lepo sjedini.
Pleh od šporeta obložite masnim papirom za pečenje i masu ravnomerno rasporedite na pripremljeni pleh. Kore pecite na 200 C stepeni oko 15-20 minuta. Postupak ponovite još jednom i kore onda prepolovite da dobijete četiri kore.
Fil od čokolade:
Umutite 12 žumanca sa 10 kašika šećera, dodajte C kakao, C puding od čokolade, malo mleka, varjačom promešajte i izjednačite masu. Preostalo mleko stavite u šerpu na šporet da provri i onda u mleko sipajte umućenu smesu od žumanaca, kuvajte i neprekidno mešajte varjačom dok se ne zgusne.
Potom skloniti sa šporeta, izlomiti čokoladu na komadiće, dodati u vrelu masu i mešati varjačom sve dok se čokolada ne otopi i sjedini sa masom.
Fil ostaviti da se ohladi, pokrijte fil krpom da se ne stvori korica. U ohlađeni fil dodajte maslac koji je bio na sobnoj temperaturi, umutite mikserom i sjedinite masu.
Fil od maline:
Posudu sa malinama, šećerom i l vodom stavite na šporet da proključa. U manju posudu sipati 100 ml vode i 1 kesicu C želatina i ostavite da nabubri 5 minuta. Puding od malina rastvorite u preostalih 100 ml vode,
Nabubreli želatin dodajte u vrele maline, mešajte varjačom i kada se želatin otopi dodajte razmućeni puding od maline. Kuvajte i mešajte varjačom nekoliko minuta da se fil zgusne.
Fil od maline ostavite da se ohladi, ali ne potpuno, trebao bi da bude mlak kada se premazuje.
Koru stavite na tacnu, premažite jednim delom fila od čokolade, preko premažite fil od maline, zatim opet kora-fil od čokolade-fil od maline- kora-fil od čokolade-fil od maline. Na kraju stavite četvrtu koru, malo fila čokoladnog ostavite i premažite celu tortu.
Potom ide glazura od čokolade:
Na pari istopite čokoladu sa uljem. Promešajte i sjedinite u finu glatku masu.
Glazuru prelijte preko cele torte. Ukrasite malinama.
Tortu ostavite na hladnom da se ohladi i stegne. Poslužiti sa kuglom C sladoleda od maline.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.