burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Straćatela sladoled torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

100 g piškota

2 kesice C Eskimko straćatela sladoled

400 ml mleka

oko 100 ml mleka za namakanje piškota

Za karamel preliv:

200 g šećera

200 ml slatke pavlake

1 kašičica maslaca

1 kesica C vanilin šećera

Straćatela sladoled torta

Koraci pripreme

Za tortu vam treba manji kalup, veličine kao za komisbrot. Kalup obložite aluminijumskom folijom da biste lako izvadili tortu iz kalupa.

Karamel preliv spremite tako što ćete na laganoj vatri, uz mešanje, u dubljem tiganju (najbolje da bude sa belim dnon da biste lakše procenili boju otopljenog šečera) otopiti šećer da se pretvori u tečan karamel zlatno smeđe boje.

Onda umešjte kašičicu maslaca i sipajte slatku pavlaku sobne temperature (nemojte direkto iz frižidera). Karamel će se dodavanjem pavlake kao zgrudvati ali nastavite da ga kuvate i mešate dok se svi stvoreni kristalići ne otope i karamel ujednači.

Pripremljen karamel sipajte na dno pripremljenog kalupa. Ostavite da se malo prohladi i za to vreme umutite 2 kesice C Eskimko straćatela sladoleda, sa mlekom, po uputstvu na kesici.

Sladoled sipajte preko preliva pa odozgo poređajte piškote namočene u mleko.

Stavite u zamrzivač na 5-6 sati da se dobro stegne.

Pred serviranje je prevrnite na tacnu i oslobodite folije tako da piškote dođu na dno, a karamel preliv na vrh.

Poslužite je odmah kad je izvadite iz zamrzivača.

Naši proizvodi

Straćatela sladoled torta

Koraci pripreme

Za tortu vam treba manji kalup, veličine kao za komisbrot. Kalup obložite aluminijumskom folijom da biste lako izvadili tortu iz kalupa.

Karamel preliv spremite tako što ćete na laganoj vatri, uz mešanje, u dubljem tiganju (najbolje da bude sa belim dnon da biste lakše procenili boju otopljenog šečera) otopiti šećer da se pretvori u tečan karamel zlatno smeđe boje.

Onda umešjte kašičicu maslaca i sipajte slatku pavlaku sobne temperature (nemojte direkto iz frižidera). Karamel će se dodavanjem pavlake kao zgrudvati ali nastavite da ga kuvate i mešate dok se svi stvoreni kristalići ne otope i karamel ujednači.

Pripremljen karamel sipajte na dno pripremljenog kalupa. Ostavite da se malo prohladi i za to vreme umutite 2 kesice C Eskimko straćatela sladoleda, sa mlekom, po uputstvu na kesici.

Sladoled sipajte preko preliva pa odozgo poređajte piškote namočene u mleko.

Stavite u zamrzivač na 5-6 sati da se dobro stegne.

Pred serviranje je prevrnite na tacnu i oslobodite folije tako da piškote dođu na dno, a karamel preliv na vrh.

Poslužite je odmah kad je izvadite iz zamrzivača.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept