0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5 belanaca
5 kašika brašna
5 kašika šećera
1 C prašak za pecivo
200 ml mleka
400 ml mleka
5 žumanaca
4 kašike šećera
1 C puding od čokolade
1 kesica C gustina
1 kašika brašna
100 g čokolade
125 g margarina
400 ml mleka
3 žumanca
4 kašike šećera
1 C puding od vaniline
1 kašika C čvrstina
1 kašika C vanilinog šećera
100 g C šlaga
180 ml mleka ili vode
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati brašno i prašak za pecivo i izmešati.
Usuti u pleh podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Pečenu i malo prohlađenu koru staviti na tacnu i preliti je toplim mlekom. Žumanca umutiti sa šećerom, dodati puding od cokolade, gustin, brašno i malo mleka i izmešati.
Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati čokoladu i mešati da se otopi.
Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Čokoladni fil staviti preko kore.
Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati puding od vanile, gustin, brašno i malo mleka, izmešati.
Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne.
Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Vanil fil staviti preko čokoladnog.
Šlag umutiti sa mlekom ili vodom i staviti preko vanil fila.
Tortu ukrasiti čokoladnim mrvicama.
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati brašno i prašak za pecivo i izmešati.
Usuti u pleh podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Pečenu i malo prohlađenu koru staviti na tacnu i preliti je toplim mlekom. Žumanca umutiti sa šećerom, dodati puding od cokolade, gustin, brašno i malo mleka i izmešati.
Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati čokoladu i mešati da se otopi.
Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Čokoladni fil staviti preko kore.
Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati puding od vanile, gustin, brašno i malo mleka, izmešati.
Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne.
Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Vanil fil staviti preko čokoladnog.
Šlag umutiti sa mlekom ili vodom i staviti preko vanil fila.
Tortu ukrasiti čokoladnim mrvicama.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.