burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Sladoled torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

5 belanaca

5 kašika brašna

5 kašika šećera

1 C prašak za pecivo

200 ml mleka

Za čokoladni fil:

400 ml mleka

5 žumanaca

4 kašike šećera

1 C puding od čokolade

1 kesica C gustina

1 kašika brašna

100 g čokolade

125 g margarina

Za vanil fil:

400 ml mleka

3 žumanca

4 kašike šećera

1 C puding od vaniline

1 kašika C čvrstina

1 kašika C vanilinog šećera

Za dekoraciju:

100 g C šlaga

180 ml mleka ili vode

Sladoled torta

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati brašno i prašak za pecivo i izmešati.

Usuti u pleh podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Pečenu i malo prohlađenu koru staviti na tacnu i preliti je toplim mlekom. Žumanca umutiti sa šećerom, dodati puding od cokolade, gustin, brašno i malo mleka i izmešati.

Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati čokoladu i mešati da se otopi.

Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Čokoladni fil staviti preko kore.

Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati puding od vanile, gustin, brašno i malo mleka, izmešati.

Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne.

Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Vanil fil staviti preko čokoladnog.

Šlag umutiti sa mlekom ili vodom i staviti preko vanil fila.

Tortu ukrasiti čokoladnim mrvicama.

Naši proizvodi

Sladoled torta

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati brašno i prašak za pecivo i izmešati.

Usuti u pleh podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Pečenu i malo prohlađenu koru staviti na tacnu i preliti je toplim mlekom. Žumanca umutiti sa šećerom, dodati puding od cokolade, gustin, brašno i malo mleka i izmešati.

Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati čokoladu i mešati da se otopi.

Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Čokoladni fil staviti preko kore.

Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati puding od vanile, gustin, brašno i malo mleka, izmešati.

Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne.

Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Vanil fil staviti preko čokoladnog.

Šlag umutiti sa mlekom ili vodom i staviti preko vanil fila.

Tortu ukrasiti čokoladnim mrvicama.

Autor

Stojanka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept