burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Sladoled torta sa likerom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Ganache:

150 g slatke pavlake

100 čokolade za kuvanje

Kora:

3 jaja

5 kašika šećera

2 kašike brašna

2 kašike C kakaoa

2 kašike ulja

2 kašike mlake vode

malo C praška za pecivo

Prvi krem:

1/2 l mleka

125 g šećera

2 C pudinga od vanile

Drugi krem:

1/2 l mleka

125 g šećera

2 C pudinga od čokolade

margarin

6 kesica C vanilin šećera

liker od čokolade

piškote

kapućino

Sladoled torta sa likerom

Koraci pripreme

Prvo pripremiti Ganache:
150 g slatke pavlake,100 čokolade za kuvanje, rastopiti na pari i skloniti na stranu.

Kora:
3 jaja, 5 kašika šećera, 2 kašike brašna, 2 kašike C kakaoa, 2 kašike ulja, 2 kašike mlake vode, malo C praška za pecivo.

Prvo ulupati belanca i šećer, dodati žumanca, promešati, zatim dodati vodu, ulje, brašno i C kakao. Peći koru.

Prvi krem:
U 1/2 l mleka i 125 g šećera zakuvati 2 C pudinga od vanile.

Drugi krem:
1/2 l mleka, 125 g šećera, zakuvati 2 C pudinga od čokolade. Umutiti penasto margarin i puter sa 6 kesica C vanilin šećera.

Pola mase spojiti sa žutim kremom, a drugu polovinu sa crnim kremom.

Koru poprskati likerom od čokolade, premazati žutim kremom, poslagati piškote keks umočene u kapućino i liker, preliti sa ganachom.

Ako se stegao, zagrejati malo u mikrotalasnoj rerni. Zatim premazati sa crnim kremom.

Dekorisati sa umućenim C šlagom.

Naši proizvodi

Sladoled torta sa likerom

Koraci pripreme

Prvo pripremiti Ganache:
150 g slatke pavlake,100 čokolade za kuvanje, rastopiti na pari i skloniti na stranu.

Kora:
3 jaja, 5 kašika šećera, 2 kašike brašna, 2 kašike C kakaoa, 2 kašike ulja, 2 kašike mlake vode, malo C praška za pecivo.

Prvo ulupati belanca i šećer, dodati žumanca, promešati, zatim dodati vodu, ulje, brašno i C kakao. Peći koru.

Prvi krem:
U 1/2 l mleka i 125 g šećera zakuvati 2 C pudinga od vanile.

Drugi krem:
1/2 l mleka, 125 g šećera, zakuvati 2 C pudinga od čokolade. Umutiti penasto margarin i puter sa 6 kesica C vanilin šećera.

Pola mase spojiti sa žutim kremom, a drugu polovinu sa crnim kremom.

Koru poprskati likerom od čokolade, premazati žutim kremom, poslagati piškote keks umočene u kapućino i liker, preliti sa ganachom.

Ako se stegao, zagrejati malo u mikrotalasnoj rerni. Zatim premazati sa crnim kremom.

Dekorisati sa umućenim C šlagom.

Autor

Helena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept