0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
150 g slatke pavlake
100 čokolade za kuvanje
3 jaja
5 kašika šećera
2 kašike brašna
2 kašike C kakaoa
2 kašike ulja
2 kašike mlake vode
malo C praška za pecivo
1/2 l mleka
125 g šećera
2 C pudinga od vanile
1/2 l mleka
125 g šećera
2 C pudinga od čokolade
margarin
6 kesica C vanilin šećera
liker od čokolade
piškote
kapućino
Prvo pripremiti Ganache:
150 g slatke pavlake,100 čokolade za kuvanje, rastopiti na pari i skloniti na stranu.
Kora:
3 jaja, 5 kašika šećera, 2 kašike brašna, 2 kašike C kakaoa, 2 kašike ulja, 2 kašike mlake vode, malo C praška za pecivo.
Prvo ulupati belanca i šećer, dodati žumanca, promešati, zatim dodati vodu, ulje, brašno i C kakao. Peći koru.
Prvi krem:
U 1/2 l mleka i 125 g šećera zakuvati 2 C pudinga od vanile.
Drugi krem:
1/2 l mleka, 125 g šećera, zakuvati 2 C pudinga od čokolade. Umutiti penasto margarin i puter sa 6 kesica C vanilin šećera.
Pola mase spojiti sa žutim kremom, a drugu polovinu sa crnim kremom.
Koru poprskati likerom od čokolade, premazati žutim kremom, poslagati piškote keks umočene u kapućino i liker, preliti sa ganachom.
Ako se stegao, zagrejati malo u mikrotalasnoj rerni. Zatim premazati sa crnim kremom.
Dekorisati sa umućenim C šlagom.
Prvo pripremiti Ganache:
150 g slatke pavlake,100 čokolade za kuvanje, rastopiti na pari i skloniti na stranu.
Kora:
3 jaja, 5 kašika šećera, 2 kašike brašna, 2 kašike C kakaoa, 2 kašike ulja, 2 kašike mlake vode, malo C praška za pecivo.
Prvo ulupati belanca i šećer, dodati žumanca, promešati, zatim dodati vodu, ulje, brašno i C kakao. Peći koru.
Prvi krem:
U 1/2 l mleka i 125 g šećera zakuvati 2 C pudinga od vanile.
Drugi krem:
1/2 l mleka, 125 g šećera, zakuvati 2 C pudinga od čokolade. Umutiti penasto margarin i puter sa 6 kesica C vanilin šećera.
Pola mase spojiti sa žutim kremom, a drugu polovinu sa crnim kremom.
Koru poprskati likerom od čokolade, premazati žutim kremom, poslagati piškote keks umočene u kapućino i liker, preliti sa ganachom.
Ako se stegao, zagrejati malo u mikrotalasnoj rerni. Zatim premazati sa crnim kremom.
Dekorisati sa umućenim C šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.